Той поясни, че заедно с предприемането на конкретни действия България ще продължи и активния диалог с Европейската комисия за намиране на общо решение

Свързани новини

19.04.2023 12:30

Общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна: Министърът на икономиката пред немския посланик

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов постави пред посланика на Федерална република Германия у нас Ирене Планк въпроса за нуждата от общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна и целева европейска помощ за българските производители, предаде БНР.

България иска общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна и за европейска помощ за българските производители, като едни от най-засегнатите от политиката за подкрепа на украинската страна. По време на срещата посланик Планк е подчертала, че трябва да се намери решения за подкрепа на Украйна, но и да се покаже солидарност към българските фермери. Министър Стоянов е представил проблемите, които срещат българските земеделски производители заради създадената неравностойна конкуренция с увеличения внос. И е посочил, че се надява Германия да подкрепи българската позиция на предстоящите обсъждания в Европейския съюз

Българският министър на икономиката е напомнил още, че това е въпрос, който е важен за редица държави и европейската солидарност означава да се намери адекватен общ отговор, отчитайки интересите на страните членки.

Той поясни, че заедно с предприемането на конкретни действия България ще продължи и активния диалог с Европейската комисия за намиране на общо решение.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец