Свързани новини

18.03.2009 15:08

Общо 105 години затвор получи групата на Демби

Видян 8937 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 105 години затвор получи групата на Димитър Лъчезаров Вучев – Демби. Това отсъди състав на Софийски градски съд, предаде БГНЕС.


Всеки един от седемте задържани за опита за убийство на Илиян Варсанов, извършен на 16 август 2002 година, получи по 15 години затвор. Двама от подсъдимите поучиха и по още една година затвор за незаконно притежание на оръжие. Лишаването от свобода е при първоначален строг режим. Съдът призна като част от годините на присъдата времето, в което някои от подсъдимите са прекарали в ареста в различни периоди от 2002 г. досега. Седмината трябва да платят всички разходи по делото в размер на 2060 лв., както и съдебните такси. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в следващите 15 дни, считано от днес. До реалното й прилагане остават в сила досегашните мерки "Подписка" и "Парична гаранция" за групата. БГНЕС припомня, че в началото на заседанието на съдийския състав днес Прокуратурата поиска между 3,5 и 7 години затвор за седмината подсъдими за покушението над Илиян Варсанов. Първоначално пет години бяха поискани за Димитър Вучев-Демби, който е и ключов свидетел по делото срещу Златомир Иванов-Баретата. Седем години поиска Прокуратурата за Бисер Илиев, 3 и половина за Кирил Карнолски, пет години за Цветан Деянов и Росен Пенев, за Лъчезар Вучев и Реджан Мисан. Седем години бяха поискани и за Александър Валентинов. Адвокатът на Илиян Варсанов изрази убеденост във вината само на Кирил Карнолски, Антон Милтенов и Георги Нацов, срещу които обаче производството е прекратено. /Последниет двама вече не са между живите. Милтенов бе убит в центъра на София на 30 юли 2005 г. - бел. ред./ В кулоарите на Съдебната палата Димитър Вучев-Демби отрече да е защитен свидетел по делото срещу Златомир Иванов Баретата.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак