Свързани новини

09.07.2021 09:24

Обмисля се ваксинираните да получават парични ваучери за 50 лв.: Кацаров

Видян 2012 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма бракувани ваксини у нас. Голяма партида от препарата на AstraZeneca ще изтече на 31 август. Интересът към тях е наистина слаб. Ще можем да ги дарим на съседни страни преди да изтекат”. Това заяви в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия здравният министър Стойчо Кацаров. По думите му държавата обмисля да стимулира с парични ваучери хората, за се ваксинират. За момента обаче такова решение не е взето.


„Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия, а стойността им ще бъде 50 лв.", коментира Кацаров.


„Сега сме в „зелена” зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата” зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената” зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията”, поясни служебният министър на здравеопазването.


Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.


„Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100 %, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор”, обясни  Кацаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 иВан Гог-ов 09.07.2021 21:24

    И ние, народа, ви предлагаме да ви дадем по 50 лева от всеки от нас, за да се разкарате, вие всичките бивши и настоящи ОПГ,дето се правите на загрижени партии, от политическия хоризонт на държавата и повече да не ви видим по телевизията!

  • 002 Кака Милка 09.07.2021 21:15

    Управляващие нямат никаква иновативна фантазия.Всичко в Колониалния Регион Мутро-Клептостан вече струва или се приравнява на 50 лева. 50 лева е добавката на пенсионерите до месец Юли,2021г. 50 лева е неофициалната цена на глас с която ОПГ-тата си пазаруват гласовете. Ето сега и на 50 лева приравниха и здравето на пролите!

  • 001 Anonimen 09.07.2021 18:43

    не ги хвърляйте в морето, реките и езерата, че ще изтровите рибата, 50 лева ли струва човешкият живот - кацарче смотано?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни