Свързани новини

08.07.2021 13:53

Нов К19 план: МЗ

Видян 2987 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министерство на здравеопазването (МЗ) представи Национален план за борба с коронавируса при следваща вълна. Той бе  огласен от екипа на ведомството и министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Планът се основава на няколко принципа - анализ и оценка на рисковете, епидемиология, оценка на налични ресурси на здравната система.
При следваща вълна на коронавирус се предвиждат мерки по области и според цветова гама. Степените на заразяване на населението в четири зони - зелена, оранжева, червена и тъмно червена, в която се попада в зависимост от броя на заразените лица на база 14-дневната заболеваемост на 100 000 души, процента на пробите и броя на заетите болнични легла. В момента страната ни се намира в зелената зона.
Планът ще бъде предложен за одобрение на новото правителство, като парите, които са необходими да бъде изпълнен, са над половин милиард лева от държавния бюджет. Целта на плана на МЗ е да се организира процесът по лекуване, приемане в болница на пациенти, организация на Спешната помощ, зареждане с лекарства и предприемане на мерки според заболеваемостта от коронавирус на национално ниво. Нещо, което липсваше при НОЩ при предишните вълни и това доведе до челните ни места по смъртност.

Цветови зони виж ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 08.07.2021 18:33

    стойчото е за съд, той няма истинско медицинско образование, незаконните ваксални пунктове са демонстрация на неграмотност и как така ще дискриминира нежелаещите да си вкарат отрови противоконституционно - дребен чиновник с големи амбиции и още по-голям апетит.

  • 005 Anonimen 08.07.2021 15:52

    ще ги хвърляте, няма много балами и браво на циганите, развили са отлично чувство за самосъхранение и съхранение на ген фонда им. смешни разпоредби, вакснатите са мацинство и започнаха да боледуват доста сериозно, някои внезапно умряха

  • 004 не знае английски цензурчето и се тревожи 08.07.2021 15:48

    хиляди увредени от ваксините започнаха да се жалват в сащ

  • 003 Разделяй и владей или divide et impera 08.07.2021 15:27

    Разделяй и владей или divide et impera Това е прийом в държавната власт, към който често прибягват правителствата на държави, състоящи се от разнородни части, и съгласно който най-добрият метод за управление на такава държава е разпалване и използване на враждата между отделните групи. В по-широк смисъл това е тактика (често скрита) на създаване, усилване и използване на противоречия, различия или разногласия между две или повече страни за контрол над тях. Често се използва от по-слабото малцинство за управление на мнозинството. Новото противопоставяне е ваксинирани (малцинство) срещу неваксинирани (мнозинство).

  • 002 ANONYMOUS BULGARIA 08.07.2021 14:52

    Ново изследване: инокулираните за ковид-19 имат 885% по-голям шанс да умрат ако се разболеят ANONYMOUS BULGARIA Понастоящем „варианта Делта“ на ковид-19 е широко разпространен в Обединеното кралство, според официалните данни, публикувани от Public Health England (PHE) в опит да се оправдае продължаването на драконовските ограничения върху живота на британците. Въпреки това от данните, които показват от PHE, се вижда, че инжектираните с две дози имат 885% по-голям шанс да умрат от ковид-19, отколкото хората, които не са били инокулирани. ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей