Производителят на стомана Tata Steel планира да затвори доменните пещи в завода си в Порт Талбот, Южен Уелс, и да съкрати близо 3 000 работници

Свързани новини

22.01.2024 17:31

Обединеното кралство ще стане единственият член на Г-20 без производство на стомана

Видян 31016 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производителят на стомана Tata Steel планира да затвори доменните пещи в завода си в Порт Талбот, Южен Уелс, и да съкрати близо 3 000 работници. Съобщава се, че този ход, който е част от мащабно преструктуриране на дейността на компанията в Обединеното кралство, ще остави Обединеното кралство като единствената икономика от Г-20, която не е в състояние да произвежда стомана от нулата.

Планираният ход, за който Financial Times съобщи за първи път тази седмица, е част от четиригодишния преход на притежаваната от индийците Tata Steel към по-екологична форма на производство на стомана в стоманодобивните дейности на компанията в Обединеното кралство, в които работят 8000 души, и включва обекти в Уелс и Мидландс. Докато доменните пещи в Порт Талбот ще бъдат затворени, компанията възнамерява да изгради електродъгови пещи, които произвеждат стомана от рециклиран скрап. Правителството обеща до 500 млн. паунда (634 млн. долара), за да подпомогне прехода.

Междувременно другите две останали доменни пещи в Обединеното кралство, които принадлежат на китайската компания British Steel, също са предвидени за закриване, тъй като предприятието майка планира да ги замени с две електродъгови съоръжения, които могат да бъдат пуснати в експлоатация още през 2025 г.

"Това ще остави Обединеното кралство единствената страна от Г-20, която не може да произвежда стомана от суровини", пише The Guardian.


"Стоманата е сърцето на производството, на цялата ни инфраструктура и, разбира се, на националната ни сигурност", заяви пред Sky News Стивън Кинък, лейбъристки депутат от Аберавон, където се намира заводът в Порт Талбот. "Наистина ли искаме да бъдем страна, която не е в състояние да произвежда собствена стомана, предвид опасния и неспокоен свят, в който живеем?", каза той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв