Около 30 % от британската бяла риба е с произход от Русия, която контролира между 40 и 45 % от световното предлагане, според браншовата организация Seafish.

Свързани новини

07.04.2022 10:29

Обединеното кралство отлага налагането на мита върху руската бяла риба

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Обединеното кралство отложи плановете си за налагане на санкции върху руската бяла риба поради опасения за въздействието им върху британската морска индустрия, съобщава Политико.




Бялата риба е сред руските експортни стоки, на които Обединеното кралство ще наложи 35-процентно мито в отговор на нахлуването на Владимир Путин в Украйна.




Правителствен служител на Обединеното кралство заяви, че санкциите са "отложени, докато уредим някои технически въпроси", но подчерта, че "ние сме напълно ангажирани с тях". Всяко предположение, че плановете са били напълно изоставени, е "напълно невярно", добави служителят.


 


Около 30 % от британската бяла риба е с произход от Русия, която контролира между 40 и 45 % от световното предлагане, според браншовата организация Seafish.




Когато мярката беше обявена за първи път, британската преработвателна промишленост за морски дарове и изпитващите затруднения магазини за риба и чипс, които разчитат на доставките на руска бяла риба, включително треска, заявиха, че се опасяват, че повишаването на цените в резултат на санкциите може да затрудни бизнеса им.




Андрю Крук, председател на Националната федерация на рибовъдите, заяви: "Мисля, че правителството иска повече време, за да проучи въздействието на санкциите върху бялата риба, така че засега просто се въздържа.


 


 


"Разбира се, подкрепяме всички мерки, които те смятат за подходящи за по-бързото приключване на конфликта. "




Санкциите за бялата риба бяха обявени на 15 март. За разлика от други руски продукти, сред които зърнени храни, цимент и торове, тарифите не бяха наложени на бялата риба, когато влязоха в сила на 24 март, според Seafish, публичен орган, който подкрепя морската индустрия на Обединеното кралство.




"Тази конкретна промяна на тарифата беше отложена, за да може правителството да продължи работата си по разбирането на конкретните последици от тази промяна за сектора на морските дарове", заяви говорител.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак