Според британския министър-председател Путин вече е преминал "червена линия"

Свързани новини

24.03.2022 14:11

Да се попречи Русия да получи достъп до златните си резерви: Борис Джонсън

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският министър-председател Борис Джонсън призова съюзниците си да обмислят възможността да попречат на Русия да получи достъп до златните си резерви на фона на продължаващата офанзива на Кремъл срещу Украйна.




В интервю за радио LBC в четвъртък Джонсън призова Западът да "направи повече в икономическо отношение". Британският премиер предложи да се приложат някои допълнителни мерки, за да се попречи на президента Владимир Путин "да използва златните си резерви, например, в допълнение към паричните си резерви" Джонсън твърди, че колкото "по-голям натиск оказваме сега, особено по отношение на неща като златото", толкова по-кратка ще бъде военната кампания на Русия.


 


Според британския министър-председател Путин вече е преминал "червена линия", като лидерът на Обединеното кралство заяви, че руският държавен глава "трябва да се яви пред Международния наказателен съд".




Коментирайки военната офанзива на Русия в Украйна, Джонсън заяви, че "няма съмнение, че това, което правят, е военно престъпление" Тази недипломатична характеристика на Путин повтаря забележката на президента на САЩ Джо Байдън в същия смисъл от миналата седмица.


 


 


За разлика от него, описвайки украинския президент, Джонсън не спира да хвали Владимир Зеленский, като стига дотам да го сравнява с Уинстън Чърчил - британския премиер, ръководил Обединеното кралство по време на Втората световна война. "Абсолютно брилянтен" и "забележителен" са епитетите, които Джонсън използва, когато говори за Зеленски. Според британския премиер украинският президент, подобно на Чърчил, е дал "рев", изразяващ "волята на украинския народ и чувството му за непокорство".


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към