По закона за НСО лицата, заемали длъжностите председател на НС или министър-председател се пазят до 4 г. след освобождаването им от длъжност

Свързани новини

31.10.2022 09:45

НСО по-малко да пази бившите: МС

Видян 1138 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


НСО да не пази бившите шефове на НС и експремиерите през целия 4 г. период след като вече не заемат въпросните постове, предложиха от служебния кабинет . МС представи съответните промени в Правилника в Закона за службата, публикувани за обсъждане в Портала за обществени консултации.


Причината е, че в последно време премиерите и шефовете на парламента се сменят  все по-често и това означава огромни разходи от страна на НСО, става ясно от мотивите на служебния премиер Гълъб Донев. Заради това той предлага правото им на охрана да се оценява периодично в зависимост от това дали са застрашени или не.
В момента НСО трябва да осигурява охрана и транспорт на трима бивши премиери - Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. Отделно от това трябва да пази бившите шефове на НС Ива Митева и Никола Минчев. Заедно с това трябва да се охраняват и действащия президент Румен Радев, председателя на парламента Вежди Рашидов и премиера Донев.


По закона за НСО лицата, заемали длъжностите председател на НС и министър-председател се пазят до 4 г. след освобождаването им от длъжност. С промените това се тълкува като пазене за целия 4 г. период. Сега се предлага това да става в този срок, но само ако има конкретни заплахи.


Заради спестяване на средства, Донев предлага и НСО да не охранява постоянно почивната станция Шабла, тъй като реално там от много време не е пребивавало охранявано лице.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чапразов 02.11.2022 21:00

    Правят се икономии, но за Шиши, Боко Тулупа и Сокола и други подобни ренегати все е намират по десетина мелеЬОна лева на година да ги пазят от народната любоФт!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което