Брад Пит отделя 40 милиона долара за историческата къща на Д.Л. Джеймс в Кармел
01/03

Свързани новини

16.07.2023 07:27

Новият дом на Брад Пит за $40М в Кармел Хайлендс

Видян 16186 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Брад Пит се придвижва нагоре. Поне нагоре по калифорнийското крайбрежие. Според "Уолстрийт Джърнъл" Пит е пръснал 40 милиона долара за историческа къща в тихите скали на неинкорпорирания район Кармел Хайлендс (спомнете си за "Големите малки лъжи").

Въпреки че Пит все още притежава 50-процентов дял във френския замък Миравал и се смята, че все още притежава дългогодишния си дом в района на Лос Анджелис, новата покупка добавя крайбрежно убежище към имотното портфолио на Пит.


Но това не е просто стар дом. Известна още като "Seaward" и "The D.L. James Home", къщата е архитектурно чудо с интригуваща история, в която участват бившите жители Джеси Джеймс, Чарли Чаплин и Джоан Дидиън.


Първоначалният собственик на къщата е бил свързан с престъпника Джеси Джеймс, когото Пит е изиграл.



 Строежът на къщата започва през 1918 г. по нареждане на първоначалния ѝ собственик Даниел Луис "Д.Л." Джеймс, старши. Джеймс е бил богат бизнесмен, специализиран в производството на фин порцелан и сребърни прибори, родом от Канзас Сити. Човекът е имал и творчески стремежи. Той пише пиеси, някои от които са поставени в Ню Йорк. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Въпреки респектиращия си статус, бащата на Джеймс бил първи братовчед на печално известния Джеси Джеймс (и на неговия брат, разбойника Франк). Както разказва историята, по-приличното крило на семейство Джеймс никога не говори за връзката си с гангстерите от Конфедерацията.

Интересно е, че Пит всъщност играе Джеси Джеймс още в уестърна от 2007 г. "Убийството на Джеси Джеймс от страхливеца Робърт Форд".


Пит ще бъде съсед с героинята на Никол Кидман от "Големите малки лъжи"

Макар и да не е съсед, новият дом на Пит се намира в същия район, в който са заснети сцените в дома на героинята на Никол Кидман - Селесте в "Големите малки лъжи". (Същата къща е използвана и при заснемането на "Основен инстинкт".) Според Google Maps имотите се намират само на две минути път с кола един от друг. Всъщност домът на BLL всъщност се продава и в момента - за 29,6 млн. долара.

Кармел Хайлендс е много по-близо до Сан Франциско, отколкото до Лос Анджелис, въпреки че най-близките градове са Кармел до морето и Монтерей (където е сниман по-голямата част от BLL). Знаменитости като Клинт Истууд и Бети Уайт също са притежавали жилища в района.



Очевидно е, че това е значителна архитектурна ценност.


Пит е известен като абсолютен маниак на тема архитектура. Така че знаете, че той не се интересува от някакво занемарено имение. Въпреки че Пит е известен с няколко предпочитани архитектурни стила, той се интересува особено от американския стил "Arts & Craft". Обикновено Seaward се смята за едно от шедьоврите на калифорнийската архитектурна фирма Greene and Greene, която е един от окончателните култиватори на движението Arts & Craft.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби