Свързани новини

12.06.2013 16:33

Нови 740 места в детските градини на София до края на 2013

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С осигурените от държавата 14 млн. лева до края на годината ще бъдат подсигурени 740 нови места в детските градини в София, обяви Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столичната община. Той се похвали, че през последните 5 години са осигурени над 8 000 нови места в забавачките.


"До 2-3 години ние ще можем да решим проблема с недостига, ако успеем да осигурим финансовия ресурс за строителството на нови детски градини", коментира той в интервю за Фокус.


Днес стана ясно и че таксата за детските градини в София може да скочи заради промените в Закона за народната просвета. Това се разбра от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която дойде в Народното събрание, за да призове за повече дебати преди приемането на закона.


Припомняме, че във вторник депутатите решиха, че децата, които не успеят да намерят място в детска градина, ще получават 120 лв. на месец от общината.


Градоналникът на столицата изрази притеснение, че докато в страната закриват детски градини, в столицата ще има бум от чакащи за детски градини. „Мярката е добра, но нека да не се бърза толкова с това приемане, да се обсъди всичко, защото една мярка може да е много добра, но ако няма механизъм за прилагане, това може да доведе до рискове”, каза тя.


В цялата страна не могат да бъдат намерени места за около 10 000 деца, като необходимите средства ще са 12 млн. лв. при компенсация за родителите от около 120 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.