Свързани новини

10.06.2013 16:51

Детските с ново увеличение от догодина

Видян 3538 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С бюджета за следващата година ще бъдат търсени възможности за увеличаване на детските надбавки, както и възможността те да бъдат получавани от всички български деца. Това каза на пресконференция в Кюстендил депутатът от Коалиция за България и зам.-председател на Народното събрание Мая Манолова, предаде Фокус.


Манолова акцентира върху приетите от правителството социални мерки – подпомагане на най-бедните български граждани, както и подобряване на бизнес средата. Беше подчертано, че е приет социален пакет от мерки, в рамките на 27 милиона лева, в подкрепа на социално уязвимите български граждани. Подпомагане на младите семейства, посредством увеличаване на майчинството, увеличаване на еднократната помощ за първокласници, както и увеличаване на енергийната помощ и разширяване на нейния обхват. Второто направление, по което новото правителство започва работа, е свързано с предприемане на действия за намаляване на административния натиск върху бизнеса. Ще бъде направен преглед на всички разрешителни, лицензионни режими и административни такси, плащани от фирмите, което да им даде глътка въздух. „Заявили сме ясно, макар че това е в правомощията на регулаторния орган – ДКЕВР, че цената на тока няма да се увеличава. От първи юли това е факт, няма да има увеличение на цената на електрическата енергия”, заяви Мая Манолова.
Необходимо е да бъдат предприети конкретни стъпки, за да може българският парламент да върне престижа си на висш орган в държавата, каза още Манолова. По друг начин трябва да се случва диалогът с гражданите и неправителствените организации. Парламентът ще бъде по-отворен за тях. Ще има пълна публичност и прозрачност на всичко, което се случва в Народното събрание. Това ще стане с една нова визия на интернет страницата на Парламента. Ще бъде създаден консултативен орган по законодателството, в който ще влязат учени от академичните среди, експерти и неправителствени организации. Ще бъдат заложени минимални изисквания, посочени в Закона за нормативните актове. Ще се оценява ефектът на въздействие върху обществените отношения за всеки един новоприет закон. Мая Манолова коментира и така наречения „блиц контрол”, като според нея така ще има повече динамика и интересен парламентарен сблъсък. Тя посочи още, че БСП ще направи предложение за областен управител на Кюстендил. За всички останали позиции в областта, ще се настоява водещото да бъде професионализма и познаването на проблемите в съответния сектор, както и мнението на хората, работещи в него. Мая Манолова се срещна и с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване" - главен комисар Николай Николов, с който са коментирали евентуални промени в оглавяваната от него служба. „В публичното пространство беше коментирано, че противопожарната служба ще излезе от системата на МВР, което очевидно създава напрежение сред хората, които работят в тази структура. Това, което аз мога да кажа, че в никакъв случай промените ще бъдат за сметка на хората и на служителите. Бих заявила, че аз лично ще направя всичко възможно социалните права на хората там да не бъдат засягани и те да не бъдат ощетени”, заяви Мая Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог