Марсел Херман Телес

Свързани новини

11.01.2024 10:59

Нов бразилец наследи Каменица и $6,1млрд.

Видян 809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бразилският инвеститор милиардер Марсел Херман Телес, който държи Каменица, Бургаско, Астика и други бг бири, започва да планира своето наследяване: Той дари своя дял в най-големия производител на бира в света Anheuser-Busch InBev SA на сина си, съобщи fortune.

Телес и неговите партньори Жорже Пауло Леман и Карлос Сикупира, които заедно са основали фирмата за частни капиталови инвестиции 3G Capital, притежават около една трета от AB InBev. Това означава, че Макс ван Хоегерден Херман Телс вече ще бъде ключов играч в бъдещето на изпадналата в затруднение компания за напитки.

Триото притежава своя дял в AB InBev чрез юридическото лице BRC, което държи 50% дял в Stichting AK Netherlands, която от своя страна притежава 33,47% от AB InBev, според уебсайта на компанията.

Само делът на Телърс в белгийската пивоварна, известна с марки като Bud Light и Stella Artois, е на стойност 6,1 млрд. долара според индекса на милиардерите на Bloomberg и сега е в ръцете на най-малкия му син Макс.

Според подадената до Комисията по ценни книжа и борси информация акциите са прехвърлени на 15 декември 2023 г. И не само Макс наследи милиардите по време на празничната почивка, но и правото на глас на баща си в компанията.

"По този начин Макс ван Хоегерден Херман Теллес замени баща си като едно от лицата, притежаващи съвместен краен контрол върху BRC, заедно с Карлос Алберто да Вейга Сикупира и Хорхе Пауло Леман", се отбелязва в документацията.

Компанията може да се нуждае от равноправен ръководител на масата.


Миналата година AB InBev се оказа в разгорещена културна война, когато спонсорство с транссексуалния инфлуенсър Дилън Мълвани се провали.

Публикация в Инстаграм на звездата от TikTok, която рекламира Bud Light, предизвика отпор и призиви за бойкот от страна на консерваторите, след което AB InBev се отказа от кампанията.

Това предизвика критики от страна на ЛГБТ+ общността за липсата на подкрепа от страна на пивоварната за Мълвейни след отпадането на проблема. Спорът доведе до спад в продажбите на нейния лагер и загуби статута на Bud Light на най-продаваната бира в Америка.
Първият от 11-те наследника

Въпреки че е първият, който започва да планира приемствеността, на 73 години Телърс е най-младият от инвестиционното трио. В същото време Леман е на 84 години, а Сикупира - на 75 години.

Триото има дялове и в Kraft Heinz и Restaurant Brands International, които притежават марки като Tim Hortons, Burger King и Popeyes.

Съобщава се, че тримата имат общо 11 наследници на империята си, но не са определени дати, на които те планират да предадат управлението.

Междувременно Телърс вече е прехвърлил някои от другите си притежания на децата си. През 2017 г. той дари притежаваните от него акции в бразилската фирма за недвижими имоти Sao Carlos Empreendimentos e Participacoes SA на Макс и по-големия му брат Кристиан. Кристиан и Макс са единствените деца на Телес; възрастта им и семейното им положение не са известни.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв