Руският съд е уважил иска на Baltika Breweries, като ѝ е позволил да продължи да използва марките бира на бившия си партньор - датската пивоварна Carlsberg, става ясно от публикация в руския информационен портал Digital Justice.

Свързани новини

30.12.2023 08:00

Carlsberg загуби знаково дело

Видян 42098 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският съд е уважил иска на Baltika Breweries, като ѝ е позволил да продължи да използва марките бира на бившия си партньор - датската пивоварна Carlsberg, у нас държи Шуменско и Пиринско, става ясно от публикация в руския информационен портал Digital Justice.

Арбитражният съд на Санкт Петербург и Ленинградска област е обявил за недействително едностранното прекратяване на лицензионните споразумения от 2013 г. от страна на Carlsberg Group с бившето ѝ руско подразделение Baltika Breweries за производство и продажба на продукти на групата, включително международни и местни марки.

"Искът е удовлетворен изцяло", се посочва в съдебното решение, публикувано на портала.

Baltika Breweries подаде съдебен иск през октомври, опитвайки се да попречи на Carlsberg да наруши лицензионния договор за използването на някои популярни марки в Русия, след като датската пивоварна напусна пазара на страната.

През август руското правителство пое временен контрол върху руското подразделение на Carlsberg Group - Baltika, като прехвърли бизнеса на Федералната агенция за управление на собствеността. В отговор на това прехвърляне Карлсберг развали лицензионните си споразумения с Балтика през октомври.


В отговор на исковата молба съдът предприема временни мерки и забранява на Федералната служба за интелектуална собственост Rospatent да регистрира прекратяването на правата на Baltika върху марките Tuborg, Kronenbourg, Seth & Riley's Garage, Holsten и LAV.

Carlsberg управляваше осем производствени мощности в Русия, преди да обяви излизането си от страната през март 2022 г. на фона на западните санкции срещу Москва.

Миналата година групата направи обезценка на руското си дъщерно дружество Балтика в размер на 1,5 млрд. долара. Съгласно указ на руския президент датската пивоварна запазва собствеността си върху звеното, но вече няма контрол или влияние върху него.

Baltika се утвърди като един от най-значимите пивовари в Русия преди придобиването ѝ от Carlsberg. Според уебсайта на компанията пивоварна "Балтика" започва да функционира като държавно предприятие; тя започва да произвежда бира през ноември 1990 г. под известните марки "Жигулевское", "Рижское", "Адмиралтейское" и "Праздничное"; приватизацията, новите технологии и чуждестранните инвестиции я превръщат в най-популярната бира в Русия до 1996 г. През 2012 г. Карлсберг става 100% собственик на Балтика.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.12.2023 17:09

    Вижда се, че с измислено съдебно решение, Русия е заграбила брандове, които са чужда собственост! От путин и Русия не може да се очаква друго!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби