Номинацията на Антон Хекимян означава, че кандидатът на "Възраждане" за кмет на София ще отиде на балотаж. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов

Свързани новини

25.09.2023 14:07

Номинацията на Хекимян означава балотаж за кандидата на Възраждане: Костадинов

Видян 1504 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Номинацията на Антон Хекимян означава, че кандидатът на "Възраждане" за кмет на София ще отиде на балотаж. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов:

"Наистина в България почти не е останала независима журналистика и обективна журналистика, казвам почти, защото има такива, както медии, така и журналисти, но за съжаление те са в изключително неконкурентоспособна среда".


Като "подигравка със софиянци" определи Борис Бонев от "Спаси София" кандидатурата на  Хекимян.

По думите му той е "случайно попаднал в политиката":

"Очевидно решенията се взимат на килимчето при Борисов без никаква демократичност и в последния момент. Това не е уважението и това не е от отношението, което София заслужава. И ето,  ние вече месеци наред сме на терен, имаме ясна програма, имаме страхотен екип, хора, които дълго време са били избирани и са работили, за да заслужат своето място. "Спаси София" е организация на повече от 10 години с доказан опит, така че този сблъсък тук ще бъде между хората с опит и тези, които доказваме ежедневно, че ни пука за София и искаме тя да се промени и случайно попаднали любими журналисти на Борисов в политиката".


Според Васил Терзиев, който е кандидатът за кмет на София от ППДБ, опитите на журналистите да влизат в политиката, не са свършили добре.

Така той коментира кандидатурата на ГЕРБ, след като партията на Бойко Борисов издигна Антон Хекимян за градоначалник на София.

"Намирам кандидатурата за малко странна. Тя е в разрез на това, което и господин Борисов, и господин Георгиев казаха в последните седмици, когато описваха техния профил на кандидат. Георгиев каза, че "София не е учебна кола", когато коментираше моята кандидатура. В същото време те избират да заложат на човек, който буквално една седмица преди започването на кампанията, решава да се занимава с проблемите на София", настоя Терзиев пред Нова нюз.

По думите му Хекимян прави скок от медийния свят в политическия.

"За да работи добре едно общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен лично са странни", коментира той.

Според него решението на ГЕРБ със сигурност е нестандартно, но кандидатурата е трудно да бъде откъсната от образа на партията.

Васил Терзиев се похвали, че той и колегите му работят от месеци на терен: "Два пъти сме обиколили районите на София, за да се запознаем с проблемите. Тук стои въпросът относно подготовката за тази битка".

Кандидатът на ППДБ настоя, че не се притеснява от кандидатурата на Антон Хекимян.

"Нито аз, нито екипът ми се притесняваме. За нас централното нещо в кампанията е било как да стигнем до гражданите и да ги спечелим с добрите ни идеи", поясни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Верен читател 25.09.2023 14:47

    Някоя мисирка от "национална медиа" ще бъде ли така любезна да попита ППДБСС защо правят кампания преди законовия срок? Или това е в реда на нещата, както с двойното гражданство на К. Петков и всякакви други безобразия на "най-моралните и почтените сред нас"?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей