Прогноза

Свързани новини

25.09.2023 12:48

Знам кога ще падне кабинетът и как ще приключи битката Хекимян-Терзиев: Андрей Райчев

Видян 3420 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социологът Андрей Райчев прогнозира, че журналистът Антон Хекимян, за когото се спекулира, че е кандидатът за кмет на ГЕРБ за София, би могъл да спечели битката за столицата на местните избори.

В събота bTV Media Group прие оставката на Антон Хекимян като директор „Новини, актуални предавания и спорт“ заради „негово решение да продължи в друга професионална посока“. Впоследствие в медиите се появиха твърдения, че Хекимян ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за София. Бойко Борисов от седмици бави обявяването на името, като дори веднъж каза, че чака да свърши ретроградният Меркурий.

Според Андрей Райчев, ако Антон Хекимян наистина е кандидат-кметът на ГЕРБ за София, то той би имал шанс да бие кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) за столицата – Васил Терзиев.

„При възникналата ситуация може. Въпрос на втори тур е.

Синият кандидат е ясен, има и вътрешни критици, което няма чак такова голямо значение – Терзиев ще получи своите 30 и няколко процента. Въпросът е дали кандидатът на ГЕРБ може да вземе и гласове извън електората си. Хекимян ще има откъде да взима гласове, а Терзийски – не“, заяви Андрей Райчев, цитиран от БНТ.

Според Боряна Димитрова от социологическата агенция „Алфа рисърч“ Антон Хикемян е известен и ще може да мобилизира гласове, но ще му трябва време, „за да влезе в кметските обувки“. По думите ѝ популярността сама по себе си не е достатъчна. Тя е на мнение, че резултатът от местните избори няма да се отрази особено на правителството.

Андрей Райчев коментира, че компромисът на сегашното управление е взаимен. По думите му въпреки отвращението на ГЕРБ и ПП-ДБ, те са направили едно много трудно управление. Той е на мнение, че за да има правителство, управляващите са направили „тежък гаден компромис“, което не е лошо за България.

Райчев прогнозира, че правителството ще продължи до края на войната в Украйна.

„Основният фактор който определя живота ни е тази война. Там е чудовищна мелачка за човешко месо, която светът трябва да прекрати, а не го прави.

Ние трябва да продължим някак, без да симпатизираме на крайности. Нашето правителство, с всички забележки, горе-долу се справя с тази задача. Веднага идва въпросът кога ще падне – мен ако питате – когато свърши войната“, каза Андрей Райчев.

Социологът Боряна Димитрова обърна внимание на състоянието на българското общество, в което има сериозни разделителни линии. Тя посочи, че в тази ситуация политическите партии изразяват различни интереси и няма как да са единни в парламента. По думите ѝ видимо властта е съсредоточена в ПП-ДБ и оттук идва най-голямата електорална щета за тях.

Тя не се съгласи с Райчев, че правителството ще продължи до края на войната.

Райчев коментира, че ПП-ДБ имат най-много министри, „преяждат с власт“ и обират големите негативи. По думите му те са най-големите наивници в „сглобката“.

Според него в зависимост от местните избори техните отношения автоматично ще се променят. „Ако Борисов ги победи в София, техните отношения ще се променят“, каза той.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.09.2023 19:29

    Не го ли е страх Райчев, че войната може да е 20 годишна?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион