Марко Монтеки (вляво) и съпругата му по време на среща с бившия министър на туризма Николина Ангелкова

Свързани новини

15.08.2023 13:48

Ню травълс ейдженси завлече агенти и туристи за круизи

Видян 1021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туроператорът „Ню травълс ейджънси“ не се е разплатил към други туристически агенции и клиенти за неосъществени круизи по време на пандемията от Ковид -19. Това съобщиха за TravelNews представители на бизнеса. Компанията е получила над 500 000 лв. помощи от държавата по линия на подпомагането на бранша за възстановяване на средства към клиенти, показва справка в регистъра на Министерството на туризма.

„Взеха средства от държавата, но не върнаха на никой. Смениха собствеността на фирмата и повече не могат да бъдат открити“, заяви пред TravelNews Калина Тодорова, управител на туроператора „Аполо“. Те са изгорели с около 36 000 лв., които сами са възстановили на клиенти за неосъществени круизи по време на пандемията. „Ню травълс ейджънси“ са работили основно с големите италиански круизни концерни MSC Cruises и Costa Cruises.

Същото обясни и Красимир Златанов, управител на туроператора „Екзотик холидей“. Имаше клиенти, които бяха платили през нас за круизи с „Ню травълс ейджънси“, но заради пандемията не се осъществиха. Те издадоха ваучери на хората, но никога не успяха да ги ползват, каза той. „Трябваше ние да ги обезщетим с наши средства, като остана да получаваме пари от другия туроператор, но така или иначе никога не ни преведоха“, коментира Златанов. Той също отбеляза, че фирмата е била прехвърлена на непознато лице от Италия и са загубили всякакъв контакт. Дори са се обърнали към Посолството на Италия в България, но не са получили никакво съдействие.
Teztour

Най-много средства „Ню травълс ейджънси“ дължи на „Руал травел“ – към 85 000 лв., каза управителят на потърпевшата компания Димитър Балтов, който е и зам.-председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ). Те също са възстановили парите на хората, но не са им върнати от „Ню травълс ейджънси“. „Фирмата е прехвърлена на малоимотен италианец и няма никакви активи, за да ги осъдим“, обясни Балтов. Той препоръча българите да внимават и да не се обръщат за круизи към „Ню травълс ейджънси“, защото ще изгорят. Вече идвали сигнали, че продължавали да работят с индивидуални клиенти.

Сайтът на „Ню травълс ейджънси“ ЕООД в момента не работи, а на телефоните никой не отговаря, установи проверка на TravelNews. В регистъра на туроператорите към Министерството на туризма е отбелязано, че компанията е без валидна застраховка „отговорност на туроператора“, което означава, че при проблеми или фалит няма кой да покрие щетите на клиентите.

В момента фирмата е собственост на Фабио Берти, показва справка в Търговския регистър. Преди това е била собственост на Марко Монтеки и неговия син – Роберто Монтеки.

 Марко Монтеки

Дълги години Марко Монтеки беше президент на Италианската търговска камара в България. В момента гради политическа кариера в Италия, като дори беше кандидат за народен представител на последните парламентарни избори в страната от партия „Либерална стойност". Преди пандемията се срещаше с бившия министър на туризма Николина Ангелкова (ГЕРБ) и обещаваше да помага за развитието на круизния туризъм в България. Марко Монтеки и Фабио Берти не бяха открити за коментар. Държавата в лицето на Министерството на туризма също не е реагирала до момента.

На снимката:Марко Монтеки (вляво) и съпругата му по време на среща с бившия министър на туризма Николина Ангелкова






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби