Нарендра Моди

Свързани новини

04.02.2024 08:01

Ню Делхи ще потърси отговорност от технологичните гиганти за дълбоките фалшификати

Видян 26583 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ню Делхи се е "събудил" за опасностите от генерираните от изкуствен интелект дълбоки фалшификати и ще държи компаниите за социални медии отговорни за всяко подобно съдържание в техните платформи, заяви пред Financial Times високопоставен служител в правителството на министър-председателя Нарендра Моди.


Раджеев Чандрасекхар, държавен министър по въпросите на електрониката и информационните технологии, заяви, че страната е "дълбоко загрижена" за въздействието на "трансграничните участници", които разпространяват дезинформация чрез дълбоки фалшификати, за да предизвикат проблеми преди общите избори, насрочени за април или май в най-многолюдната държава в света.

"Бяхме нащрек за това по-рано от повечето държави, защото то ни влияе по лош начин много повече от по-малките държави", каза Чандрасекхар, цитиран от британския вестник в понеделник. От 1,4-милиардното население на Индия 600 млн. души използват социални медии.


През декември индийското правителство издаде препоръка, според която платформите за цифрови и социални медии трябва да съобщават на потребителите "ясно и точно" забраненото съдържание, посочено в правилата за ИТ. Ню Делхи също така предупреди, че платформите могат да загубят "имунитета на сигурно пристанище" и да бъдат подведени под наказателна и съдебна отговорност, ако не изпълнят предписаните мерки.

"Нашият подход към дълбоките фалшификати, след като министър-председателят обърна внимание на това, е да кажем на посредниците, да им обърнем внимание на факта, че законът на страната забранява на всеки потребител на тяхната платформа да хоства дезинформация, включително дълбоки фалшификати", каза Чандрасекхар пред FT. Той добави, че Ню Делхи създава форма на технологично регулиране, която е "между" САЩ и Европа. "САЩ го оставят изцяло на пазарите; Европа го прави изцяло ориентирано към гражданите; а ние по същество казваме: "Обичаме иновациите, ще ги насърчаваме, но искаме да защитим нашите малки предприятия и потребители"."

На фона на засилващия се контрол платформите за социални медии, включително Meta, X и TikTok, вече изискват измамните манипулирани медии да бъдат сваляни или етикетирани. Meta и Google също обявиха политики, изискващи от кампаниите да разкриват дали политическите им реклами са били дигитално променени.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей