Борисов пред ЕНП

Свързани новини

07.03.2024 10:09

Нито Румъния, нито България заслужават на мостовете с денонощия да стоят живи хора: Борисов пред ЕНП

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Аз канцлера на Австрия го уважавам, мога да му обещая, защото и вие сте прави няколко години границата не беше надежда, но ще направим австрийците, европейците да бъдат сигурни в Шенгенското пространство, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на ЕНП и допълни:


"Нито Румъния, нито България заслужават на мостове с денонощия да стоят живи хора, стоки, това, загубите, екологичната катастрофа, работещи двигатели с  денонощия, нали всички сме зелени вече, без санитарни възли, ако щете".


"Само на 60 км. от тази зала е Дунав мост 2, където с километри опашка от тирове стои. И аз мисля, че колегите от Австрия за 30-40 минути могат да отидат да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора - шофьорите на тирове, прекарват с денонощия там.


Вижте, това не е 21-ви век и това не е начинът, по който трябва да работи Европа. И мисля, че каквито и избори и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите", каза той.


Борисов изтъкна, че за 3 години - след края на управлението на ГЕРБ, границата не е била добре охранявана, но посочи, че вече има надеждна охрана.


Борисов каза още че, сега е моментът: войни, Украйна, Израел- Палестина, за силен председател на ЕК, на ЕП.


Урсула, нашата делегация ще даде всичките си гласове за теб, нека да ни е на късмет, заключи Борисов.


По-късно Борисов отговаря на журналистически въпроси


Мария Габриел ще покани ПП-ДБ на преговори за ротацията, които ще се състоят през следващите няколко дни. Това потвърди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вероятността за предсрочни избори, обаче остава.


"Габриел, която е кандидат за премиер, съответно - избран от нея помощен екип в най-важните сфери - правосъдие, енергетика, строителство - тя ще управлява този кабинет и ще каже с кои министри може да работи. Затова е логично преговорите да се водят от този човек.


Ако искаме премиер Послушко, в случая Денков, когото аз много уважавам, който не можеше да вземе решение, ако не се чуе с една поредица хора, премиерът е овластен от народа да взима бързи и смели решения, дори да сгреши. Как би се чувствал Денков, ако на главата му седят 4 - 5 лидери, той чувства ли се ръководител? Аз не искам Мария Габриел да се чувства като Послушко и преди да вземе решение, да пита няколко души. Тя трябва да може да каже: "Мога да работя по този начин, подпишете това споразумение!" или "Не мога да работя така!" - тогава няма да го подпиша", заяви Борисов.


Борисов за пореден път разкритикува ПП-ДБ за бързото гласуване на оставката на кабинета "Денков". Той каза, че не разбира защо не са отложили гласуването за следващата седмица, така че да има време за преговори.


"В случая президентът не ни е виновен. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква", посочи Борисов.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак