Свързани новини

22.01.2021 17:43

Ниското ниво на антителата след преболедуване или ваксинация не значи, че не си предпазен: Кантарджиев

Видян 2779 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ниското ниво на антителата в кръвта ти няколко месеца след преболедуване или ваксинация не значи, че вече не си предпазен". Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по време на онлайн лекция. Тя бе на тема „Ваксини, имунизации - от основните принципи към новите разработки“.


 По думите му известните мутации на COVID-19  не пречат на ваксината. "Кръв от ваксинирани убива британския вариант", каза още той.


„Пандемията от коронавирус нагледно показа на света какъв би бил живота ни, ако нямаше ваксини. Постоянно щяхме да носим маски, да се дезинфекцираме и изолираме", поясни Кантарджиев, предаде Нова тв.


Кантарджев бе категоричен, че ваксината срещу  коронавирус в никакъв случай няма да бъде вредна, но може да не е много ефективна. „В Европа няма да се допусне ваксина, която ще предизвика нежелани реакции”, твърди  директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.


„Колкото е по-опасен и смъртоносен един микроб, толкова  той е антигенно близък. Тоест, когато микробът е много смъртоносен, към него се прави сравнително  лесно ваксина. Колкото микроорганизмът е по-слабо смъртоносен, толкоз е по-генетично разнороден", каза още професорът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.01.2021 14:22

    Да се ваксинират рискови групи, защо здрави хора трябва да си вкарват нещо, дори което не се знае какво е и какви последствия има в бъдеще, като най-добрия имунитет изгражда самия организъм. Защо се цели и здравите да станат болни, при тоталната липса на здравеопазване в България?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион