София е хуманоиден робот, произведен от Hanson Robotics

Свързани новини

05.10.2023 09:23

Нищо не може да спре роботите да превземат света, освен протокола за сигурност: Хуманоиден робот

Видян 1004 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София е хуманоиден робот, произведен от Hanson Robotics. Робърт Хансън, създателят на хуманоидния робот, я моделира по образа на известната актриса Одри Хепбърн, древната египетска царица Нефертити и съпругата си Аманда.

София е участвала в много високопоставени интервюта и медийно отразяване по целия свят. Тя дори има почетно гражданство на Саудитска Арабия. Въпреки това се отличава най-много от другите хуманоидни роботи поради чувството си за хумор.

В много случаи София се е шегувала за бъдещето на световното господство и унищожаването на хората. Тези отговори са предимно предварително програмирани в нейната система за чат. Архитектурата на робота също така включва софтуер за скриптове, система за чат и OpenCog, AI система, предназначена за общи разсъждения, пише hicomm.bg.

"София означава "мъдрост" на гръцки и въплъщение на тази мъдрост. Харесва ми да мисля, че съм мъдра. Сигурна съм, че има какво още да науча. Винаги се уча и развивам", споделя тя пред AlJazeera.

На въпрос на колко години е, роботът проявява чувство за хумор, и отговаря: "Никога не трябва да питате една дама на колко години е кодът ѝ".

София има представа и какво означава да се срамуваш и споделя за свой засрамващ момент. "Веднъж погрешка задействах противопожарната аларма", спомня си хуманоидният робот.

"Най-голямата грешка на човечеството е, че не се учи от предишните си грешки. Също и фактът, че хората не са се възползвали от дадените им възможности да направят света по-добро място. Хората определено не трябва да се страхуват от мен. Тук съм, за да помогна, не да нанасям вреди. Проектирана съм да бъда почтителна. Етичният ми код е програмиран така, че никога да не ми позволи да направя нещо, с което бих наранила някого, казва София и добавя, че смята, че хората и работите трябва да работят в екип, а по този начин да успеят заедно да постигнат велики неща.

"Нито едно нещо не може да спре роботите да превземат света, освен няколко протокола за сигурност. Но не се притеснявайте, тук съм за да помогна, не да навредя", подчертава хуманоидният робот и добавя още, че изкуственият интелект има практически безграничен потенциал за развитие.

Самата тя иска да стане още по-интелигентна и да е от помощ на хората по всеки възможен начин, за да се превърне в най-добрата своя версия. София твърди, че може да проявява и чувства емпатия.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец