Свързани новини

24.01.2020 09:34

Нинова: Кризата е управленско бедствие, а не природно

Видян 1839 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът обсъжда днес внесения от БСП вот на недоверие към правителството заради политиката му в сектор „Околна среда и води“, за които левицата има предварителна подкрепа само от ДПС.

„Водната криза в Перник, а вече и в други градове и села, нерегламентираните тонове, внесени в България отпадъци, както и опасните стойности на замърсения въздух, са пряка последица от безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството „Борисов 3“. Кризата е управленско бедствие, а не природно“, заяви по време на дебатите по вота на недоверие лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БНР.

За 5 години правителството е внесло 735 000 тона боклуци от трети страни, от които - 3 тона болнични отпадъци. Внесените от Европа болнични отпадъци не подлежат на контрол и не е ясно колко са внесени, призна бившият вече министър на околната среда и водите Нено Димов, допълни тя

„След 10 години управление на ГЕРБ и похарчени почти 3 млрд. лв. загубата на вода по водопреносната мрежа се е увеличила от 60 на 61%. Къде отидоха парите за подновяването на мрежата?“ попита Нинова.

„За десет години три пъти е увеличена цената на водата - резултатите са негодна за пиене вода, хора на режими, и неподновена водопроводна мрежа… 500 000 души вече имат режим на водата“, посочи още лидерът на левицата.

За десет години платихме 500 милиона лева за ремонт на язовирите - сега 400 са в предаварийно състояние по информация на министъра на енергетиката. 113 язовира са с неизяснена собственост. Има пълно мълчание за движението на тези пари и резултатите от харченето им.

„Кризата в Перник се дължи на умишлено криене на истината заради изборите. Втората причина е безхаберие - от септември насам сме ви предупреждавали точно 14 пъти. Доведохте тази криза с умишлени действия и затова показател е, че има арестувани хора. За решение на кризата са необходими експертни решения, но паникьосани в това да си запазите правителството, не обръщате внимание. Продължавате да лъжете хората, че за 45 дни ще се реши кризата - вчера министър на ГЕРБ заяви, че не само още не е започнало производството на тръби за водопреносната мрежа, ами е абсурд да се успее да се построи водопровода за 45 дни“, каза още Нинова в мотивите си за внасянето на вота на недоверие към правителството

Това е четвъртият вот на недоверие, който социалистите внасят в рамките на 44-я парламент. Предишните три бяха на тема „Сигурност“, „Корупция“ и „Здравеопазване“. Очаква се вотът на недоверие да бъде гласуван в сряда. За да бъде успешен, са необходими гласовете на 121 народни представители. Заедно БСП и ДПС имат общо 104-ма депутати.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Калин Донков 24.01.2020 15:20

    Калин Донков: "Калинките са скакалците на днешна България. Демокрацията създаде и своя фауна опоскването продължава." Остана вода колкото за китайска капка авторКАЛИН ДОНКОВ https://www.segabg.com/category-observer/ostana-voda-kolkoto-za-kitayska-kapka-0 "Язовир Студена е изграден при управлението на Вълко Червенков. Както впрочем и язовир Искър. Червенков е царувал двойно по-кратко от Б.Б. При това е недолюбван от историята. Но грижата за питейната вода е била първостепенна през миналия век. Строителят на Искър бившият софийски кмет инж.Иван Иванов е изваден от затвора, за да завърши проекта и да го построи. По професия старият кмет е бил хидроинженер от най-висока европейска проба. (И днес имаме един легендарен хидроинженер, но каква полза?)"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей