Свързани новини

09.08.2021 13:45

Нинова е на път да закрие БСП „на подпис“: Платформа Социализъм XXI век

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Отстоявайки общонационалната кауза за слагане на край на мафиотския модел на задкулисно управление на държавата и за реална промяна на антисоциалното икономическо развитие… за нас най-главната цел е да възстановим демокрацията и доверието в институциите…”. Това се казва в „Промяна за България! Сега!“  - единодушно приетата Резолюция от 50-ия Конгрес на БСП.
Година по-късно БСП-Нинова възнамерява да направи точно обратното – да се присламчи към ИТН-кабинет, плод на дълбоко задкулисие, със съмнителен морал на ключови кандидатури и с декларирано намерение да приключи социалната държава чрез максимално рестриктивен бюджет! По такъв начин Нинова и нейният антураж непростимо превръщат партията в пряк съучастник на дългогодишната неуморна дейност на „сценаристите на шоуто“ за рушене на всякакво доверие в конституционно закрепената парламентарна демокрация.
Корнелия Нинова плаши, че при „липса на разум“ за кабинет в този парламент и при нови избори на власт се връщал Борисов! Ето защо Националният съвет да приеме „на подпис“/?!/ решение за подкрепа, без непременно да има писмено споразумение, но защото сме били имали „90% припокриване“/!?/ с една откровено архинеолиберална, арогантна и опасна за страната заявка за властта! И Националният съвет не се противопостави на това! Сега остава само Нинова и компания да приемат и самозабравилия се властогонец кандидат-силов вицепремиер/вътрешен министър, за да стане припокриването 100 на сто!
Какво по-ярко признание за безсилието на БСП-Нинова да се докаже като предпочитаната алтернатива и на ГЕРБ-мутризирането, и на ИТН-чалгаризирането на властта и на държавата?! Нямали сме друг избор? Нищо подобно! Пределно очевадно е, че именно сега, когато за мнозина, подлъгали се, лъснаха безхаберието и дилетантщината на ИТН, при едни нови избори  БСП получава „златен шанс“ да възстанови доверието на избирателите и да се докаже като автентичен носител на демократична и социална алтернатива. През април и юли БСП изпусна други два шанса, но третият ще е фатален!
Това е напълно възможно, но  само и единствено при условие, че на изборите БСП се яви с ново ръководство, с възстановено вътрешнопартийно единодействие и с нови кандидати с безупречна професионална и морална репутация! Остава да видим, дали в Националния съвет на БСП и в Парламентарната група на БСП за България ще се намерят социалисти и народни представители, които да решат този път да последват съвестта си, вместо отново да се подчинят на диктата на едно провалено ръководство! В противен случай Нинова ще закрие БСП „на подпис“!



ИК на ИПО Платформа Социализъм XXI век


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион