Свързани новини

24.07.2013 17:27

Николай Стойнев: ДКЕВР иска да потопи Топлофикация

Видян 2358 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наскоро Столичният общински съвет гласува пакет от нови общи условия за клиентите на Топлофикация-София.Те предвиждаха отстъпки за хората, които потребяват по-мако енергия, отмяна на лихвите върху прогнозните сметки за парно и други облекчения.


На заседание във вторник обаче Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ги отхвърли на първо четене.


В интервю за OFFNews председателят на стопанската комисия към СОС Николай Стойнев от ГЕРБ заяви, че с решението си ДКЕВР нанася сериозен удар върху Топлофикация София, защото намаляването на изкупната цена на електричеството всъщност ще доведе до загуби за дружеството от десетки милиона лева, които няма как да бъдат компенсирани.


”ДКЕВР не приемат разработването на двойна тарифа за клиентите на Топлофикация. По този начин те няма да могат да плащат на по-ниска тарифа“, заяви той.


Припомняме, че общината предложи разделянето на тарифите до 250 киловата потребление на месец – 20% отстъпка от цената, между 250 и 1250 киловата – 5% отстъпка и над 1250 киловата да бъде стандартната цена.


На въпрос дали потребителите, които потребяват средно и повече топлоенергия ще поемат част от сметките на потребяващите по-малко, Стойнев каза:


“ До 1250 киловата всички ползват отстъпката, над 1250 се плаща стандартната цена. Няма да има увеличение на стандартната цена.


Николай Стойнев коментира и намаляването с 10 % на изкупната цена на електроенергията като също много сериозен удар за дружеството, който няма как да бъде компенсиран.Идеята е в крайна сметка да бъдат осигурени достатъчно средства за изкупуване на ток от централите с дългосрочни договори. И в крайна смета 1.5 млн. потребители на Топлофикация-София ще трябва да платят висока цена за централите с дългосрочни договори за продажба на ток.


Дали решенията на ДКЕВР ще доведат до увеличаване цената на парното в София


общинарят добави, че или ще се стигне до увеличение, или Топлофикация ще се потопи изцяло под вода с рязък скок в задълженията на дружеството към Булгаргаз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог