Премиерът Денков отбеляза, че разузнавателните служби на нашите партньори в ЕС и НАТО подават информация относно ситуацията в Русия.

Свързани новини

24.06.2023 20:30

Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България: Денков

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След извънредното заседание на представители на правителството и на службите за сигурност по повод събитията в Русия, министър-председателят Николай Денков заяви, че няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България.

"Както знаете, през последните 24 часа има движение на войски, част от армията на Евгений Пригожин, тръгна на север към Москва. В близките часове се очаква да пристигне към подстъпите на града. Затова направихме съвещание с разузнавателните служби, за да получим информация, която не е общодостъпна", отбеляза след срещата проф. Денков.

"Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България. В това отношение всички трябва да бъдат спокойни, няма нищо притеснително към този момент", посочи премиерът и добави:

"Има български граждани на територията на Русия, като на днешната среща обсъдихме какви рискове има за тях, и как бихме могли да им помогнем, ако ситуацията излезе от досегашният й, сравнително спокоен, период".

Премиерът Денков отбеляза, че разузнавателните служби на нашите партньори в ЕС и НАТО подават информация относно ситуацията в Русия.

"Това, което е най-важно да се знае в момента е, че военната колона на частната групировка "Вагнер" се придвижва сравнително бързо, без да среща съпротива от военна гледна точка, с изключение на няколко инцидента. Очакваме да видим какво ще се случи през следващите няколко часа, които ще предопределят развитието в следващите дни. Затова с разузнавателните служби имаме постоянен контакт и при ново развитие, ще дадем нови информации", посочи акад. Денков.

От своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел представи мерките, които МВнР вече е предприело.

"Искам да потвърдя, че МВнР следи с повишено внимание ситуацията в Руската Федерация. В непрекъснат контакт сме с партньорите ни в ЕС и НАТО, както и с бългрското посолство в Москва. Коментираме развитията с оглед грижата за сигурността на българите на територията на Русия", посочи Габирел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец