Приключи срещата между Лавров и Кулеба в Турция

Свързани новини

10.03.2022 12:12

Няма напредък за прекратяването на огъня: Кулеба след срещата с Лавров

Видян 1599 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък войната на Русия в Украйна навлезе в третата си седмица, като нито една от поставените цели не беше постигната, въпреки че хиляди хора бяха убити, повече от два милиона станаха бежанци, а хиляди се крият в обсадените градове под непрестанни бомбардировки.




Министрите на външните работи на Русия и Украйна се срещнаха в четвъртък в Турция, което е най-високото ниво на контакт между двете страни от началото на войната на 24 февруари, но на едновременни пресконференции дадоха да се разбере, че не са постигнали никакъв напредък, предаде Ройтерс.




Украинският министър на отбраната Дмитрий Кулеба заяви, че не е получил обещание от руския министър на отбраната Сергей Лавров за спиране на стрелбата, за да може помощта да достигне до цивилното население, включително и за основния хуманитарен приоритет на Киев - евакуацията на стотици хиляди хора, блокирани в обсаденото пристанище Мариупол.




Лавров не показа никакви признаци за отстъпки, като повтори руските искания Украйна да бъде разоръжена и да приеме неутрален статут. Той заяви, че Киев изглежда иска срещи заради самите срещи, и обвини Запада, че засилва конфликта, като въоръжава съседката си.


 


Градският съвет на Мариупол съобщи, че пристанището е било подложено на нови въздушни удари в четвъртък сутринта, а Украйна заяви, че Русия е извършила "геноцид", като е бомбардирала родилен дом там в сряда. Лавров заяви, че сградата вече не се използва като болница и е била окупирана от украинските сили.




"Каква е тази държава, Руската федерация, която се страхува от болниците, страхува се от родилните домове и ги унищожава?", президентът Владимир Зеленский заяви това в телевизионно обръщение късно в сряда, след като публикува кадри от отломките, на които се виждат огромни щети по сградата.



Руският външен министър Сергей Лавров също даде пресконференция след срещата.

"Абсолютно възмутителни са фактите за това какво прави Пентагонът в биологичните лаборатории, създадени с негови пари, с пари на САЩ, като използва украинска територия за експерименти с патогени, които по-късно могат да бъдат използвани за създаване на биологични оръжия. <. . . > Разбира се, американците извършват дейността си в дълбока тайна. По същия начин те работят и в други постсъветски държави, като създават свои военно-биологични лаборатории точно в периметъра на Руската федерация, а също и на КНР. Така че със сигурност няма как да се разминем с това.


"Нямам информация, че вече са използвали оръжията си. Но няма съмнение, че това съвсем не са били мирни експерименти, а експерименти, целящи създаването на биологични оръжия, при това с етническа насоченост".


Родилният дом - не за първи път чуваме хипотетични вопли за така наречените "зверства", "извършвани от руските въоръжени сили". На 7 или 6 март, сега не си спомням точно, но на заседание на Съвета за сигурност на ООН нашата делегация представи фактите, че този родилен дом отдавна е превзет от батальона "Азов" и други радикали и че всички родилки, всички медицински сестри и изобщо целият персонал са изгонени. Това е била базата на ултрарадикалния батальон. Така че можете сами да си направите изводите, как се манипулира общественото мнение по света. И аз видях всички тези доклади. . . много емоционални, но за съжаление никога не се обръща внимание на другата страна на всяка ситуация, тази, която позволява да се направи обективна картина, предаде ТАСС.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 тасс 10.03.2022 15:54

    “и обвини Запада, че засилва конфликта, като въоръжава съседката си.“ - не трябва да я въоръжават, та руснаците по-бързо да я прегазят!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог