На тази снимка, публикувана на 9 март 2022 г. , се виждат коли и сграда на болница, разрушена от авиационен удар по време на руската инвазия в Украйна, в Мариупол, Украйна. Пресслужба на Националната полиция на Украйна

Свързани новини

10.03.2022 09:39

Русия отхвърли обвинението на Украйна в геноцид, докато инвазията навлиза в трета седмица

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък войната на Русия в Украйна навлезе в третата си седмица, като нито една от поставените цели не беше постигната, въпреки че хиляди хора бяха убити, повече от два милиона станаха бежанци, а хиляди бяха принудени да се крият в обсадените градове под непрестанни бомбардировки, предаде Ройтерс.




Украйна заяви, че Русия е извършила "геноцид", като е бомбардирала детска болница в град Мариупол. Русия заяви, че съобщенията са "фалшива новина", тъй като сградата е бивш родилен дом, който отдавна е превзет от войници.


 



Заявените от Москва цели за смазване на украинската армия и сваляне на прозападното правителство на президента Володимир Зеленски остават недостижими, тъй като Зеленски не е разклатен, а западната военна помощ се излива през полската и румънската граница, коментира Ройтерс.




Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в четвъртък, че голяма руска колона северозападно от Киев е постигнала малък напредък за повече от седмица и търпи непрекъснати загуби. Той добави, че с нарастването на броя на жертвите руският президент Владимир Путин ще трябва да използва всички въоръжени сили, за да замени загубите.


 


 


Путин заяви, че настъплението на силите му в Украйна върви по план и график. Русия нарича нахлуването си "специална операция" за обезоръжаване на съседката си и изтласкване на лидерите, които нарича "неонацисти".




Водените от Запада санкции, целящи да откъснат руската икономика и правителство от международните финансови пазари, също започнаха да дават резултат - руският пазар на акции и рублата се сринаха, а обикновените руснаци побързаха да натрупат пари в брой.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева