01/05

Свързани новини

15.11.2021 09:39

Няма да застроят двора на Синия лъв по схемата Титан – А. Иванов, но детска градина ще има

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един паметник на културата, който щеше да падне жертва на 10-годишната схема на бившия шеф на Столичния общински съвет и на софийската организация на ГЕРБ Андрей Иванов и на чистачите на София Титан, чийто съдружници са братя Домусчиеви, ще спаси терена и честта на Общината, Министерството на културата и на милионния ни град изобщо.


 


Къщата, която искат да бутнат


 


Вече цяло десетилетие пернишката група, която държи Г-образния паркинг до Синия лъв – как това се е получило е въпрос на отделно разследване на корупция с добре познати ни играчи, които няма да оставим да се измъкнат незабелязано, се опитва да стигне до реализация на грозна сграда точно до Народния театър и най-стария парк на София и България – Градската градина. За целта при старата власт е отнет статутът на паметник на културата на една прекрасна къща, която освобождава още терен и е единствената пречка на желаещите да плячкосат най-красивата част на нашия център пришълци в нашия град.
Точно тази къща обаче ще спаси от застрояване целия парцел, тъй като по споразумение между Столичната община и ресорното министерство  заслуженият и безсрамно отнет статут на паметника на родната култура и архитектура ще бъде възстановен, довери пред 19 минути високопоставен източник.


 


Теренът




Градината за застрояване


Отваряме скоба, за да напишем, че показателни за това как (не) се чисти София от претендиращите да застроят с бутор най-красивата й част са двата преливащи контейнера пред собствения им имот, неопразвани от сметосъбирачите 3-ти ден. При 220 млн.бюджет тази година и 237 млн.лв. догодина и то в самото сърце на милионния град! Не е учудващо, че тази концесия на Титан – Домусчиев е пред отнемане с последно предупреждение, както ни увериха от общината.  
Престъпната към духа на нацията и върховенството на закона схема ще бъде спряна! За което 19 минути отблизо и изкъсо ще следи и ще контролира.
Проектът на районния кмет на Средец Трайчо Трайков за превръщане на ресторант Синия лъв в детска градина обаче ще се реализира.
Зле поддържаната сграда, която е бая изкривена, дълги години неправомерно се използваше уж за клуб на СДС, докато партията беше извън парламента 8 г., а всъщност винаги си е била кръчма. Площта й обаче не е твърде голяма. Очакванията на общинарите са там да намерят места за 25 деца, но капацитетът е по-скоро за 15, максимум 20.


 


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и