Свързани новини

07.01.2022 10:18

Няма да наложим задължителна ваксинация срещу COVID-19: Петков

Видян 1000 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация срещу COVID-19 . Такава няма да бъде факт, докато аз съм министър-председател”. Това обяви премиерът Кирил Петков по време на първия блиц контрол в парламента за 2022 година в отговор на въпрос на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, предаде Нова тв.


„Ваксинацията в момента е основополагащият начин да преодолеем кризата. Общата ни кауза е да се преборим за живота и здравето на българите”, добави той.


„Позицията на България към преговорния процес със Северна Македония се запазва и то в точките от коалиционното споразумение”, заяви още Петков в отговор на въпрос на Екатерина Захариева, външен министър в предишното редовно правителство. Тя попита министър-председателя дали правителството има намерение да промените съществуващото национално съгласие по отношение на Северна Македония и да го замени с друго.


„Тази позиция е същата, като я надграждаме с 5 отделни различни комисии, които да наградят тези взаимоотношения. Не разбирам защо през 2021 г. ние нямаме нито едни полет София-Скопие. Няма една влакова линия между двата града, както и общ културен календар и повече взаимодействия между нашите бизнеси. Тези пет групи ще бъдат точно в тези области”, каза той.


„В нашата коалиция имаме абсолютно ясна обща позиция, която е съгласувана пред очите на целия народ. Имаме и пълна координация в Министерския съвет. Това, че на 18 януари отиваме на разговори показва, че добросъседството е основен принцип при взаимоотошенията със Северна Македония”, посочи Петков.


 


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 само лъжи и обещания 07.01.2022 11:25

    Как за отрицателно време гастрольорът Петков стана от Киро харварда до Киро лъжеца?! Този отшелник от Родината си е взел сънародниците си за аборигени и като някакъв уличен фокусник ни сваля звезди от небето, но все в бъдещо неопределено време. Толкова фантасмагории и лъжи с необясним патос и въодушевление до сега не сме виждали. Доста време вече са във властта с ортака си А.Василев, а още нищо не е направено и все проучват. Да се махат час по-скоро, че ще се окажат по-големи и рафинирани хайдуци от Мутрата, точно по харвардски!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак