Свързани новини

31.12.2021 09:12

100 млн. лв. за насърчаване на ваксинацията, 750 млн.лв. за пенсионерите, 860 млн. лв. за кризата с тока

Видян 3609 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Всички ваксинирани пенсионери ще получат по 75 лв., още 860 млн. лв. за кризата с тока, 100 млн. лв. за насърчаване на ваксинирането на уязвимите групи.


Всички пенсионери, които вече са със завършен ваксинационен курс или го приключат до 1 юли догодина, ще получат добавка от 75 лв. Това стана ясно на брифинга в Министерския съвет.

Социалният министър Георги Гьоков обясни, че 100 млн. лева от бюджета на Държавното обществено осигуряване ще се дадат по мярката за насърчаване на ваксинирането в уязвимата група.

„Всички пенсионери, които се ваксинират до юли, ще получат 75 лева еднократно – без да изпращат зелен сертификат, без да изпращат документи, че са ваксинирани. В националната база данни има техните данни, ще бъдат засечени с тези от НОИ и ще ги получат начислени по служебен път“, обясни министърът.


Той посочи, че тези, които са с приключен ваксинационен курс към 31 декември, ще получат добавката с пенсията си за февруари.

Автоматично остава и плащането на 60 лв. COVID добавка за всички пенсионери. „Знам, че всички пенсионери се чудят какви ще бъдат нивата на януарските им пенсии. Допълнително 750 мн. лв. вкарваме в тази мярка, където добавката за COVID от 60 лв. ще бъде изплатена, така че нивата на пенсиите да останат там, където са, да няма намаление на пенсиите“, обясни премиерът Кирил Петков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 02.01.2022 18:10

    Постепенно се установява, че антиваксърите всъщност са информирани!

  • 006 криминална подмяна 02.01.2022 11:31

    Разкарай се по-бързо лъжец безподобен. Малкото, които те качиха на премиерския стол, а и всички българи не искат да ги ваксинираш насилствено, а да вкараш крадците в затвора и да подобриш цинично ниския стандарт на живот, нали това обещаваше?! Още в първия ден на управление си показа рогата и същинските цели, заради които те инсталираха. От временни гастрольори освен да лапат и въртят далавери друго явно не може да се очаква

  • 005 Anonimen 01.01.2022 23:33

    драгите глобалисти с мини дронове ръсят вируси на птичи грип върху кокошарници и после твърдят, че прелетните птици заразяват домашните

  • 004 Anonimen до веселина 01.01.2022 18:51

    нямаш ли си сайт,където да пишеш глупостите си и да триеш инакомислещите,че си дошла тик да ръсиш бисери?

  • 003 Веселина Томова 01.01.2022 15:21

    Днес виждам, че отрочето му премиерът Кирчо със смешното палтенце посрещал Нова година, играейки … шах на площада, нарочно пиарно сниман, защото някой кретен пиар си е помислил, че това е супер креативно, въх. Ако го бяха снимали с някой тарикат да играе „тука има – тука нема“ щеше да изглежда далеч по-достоверно, предвид реалната ситуация. Защо не се държите естествено, бе, хрантутници на Херо Мустафа?! Защо непременно държите да изглеждате от пластмасови по-пластмасови?! Защо един път поне не проговорихте с ВАШИ неподправени думи, от които да струи човечност?! Защо бе, зомбита?! Непринуденост, продуктово позиционирани, непринуденост!!! Когато я няма, никого не можете да трогнете, никого не можете да развълнувате, никого не може да стоплите. Ама какво ли ви пука?! Важното е далаверата да тече…

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог