Свързани новини

01.12.2020 15:51

Няма да има водна криза за Южното Черноморие, ако изградим съоръжения: Ревизоро

Видян 2319 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има водна криза за Южното Черноморие, ако до февруари изградим необходимите съоръжения и резервираме водни количества в язовир „Камчия“. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров след работно съвещание в Бургас. В него участваха кметовете на Бургас и Варна Димитър Николов и Иван Портних, управителят на „ВиК“-Бургас инж. Ганчо Тенев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


„Трябва да приведем в изпълнение и максимално бързо да направим връзките между язовирите „Порой“ и „Ахелой“, да резервираме съответните количества и догодина никой да не разбере в Бургаския регион, че сме имали проблеми с 3 години безводие и климатични промени“, каза министър Димитров.


Той посочи, че вече са направили план със зам.-министър Нанков, кметовете на Бургас и Варна и областните управители.


„С графика за месец декември налагаме още малко ограничения, в допълнение на наложените от януари т.г., като Варна образно казано ще се лиши малко от водата от яз. „Камчия“, за да може да помогне за Бургас. За няколко месеца част от водата за Варна ще дойде в Бургас, ще резервираме вода в яз. „Порой“, която да стигне за още няколко месеца. Ще приведем в изправност и яз. „Ахелой“. За целта трябва да направим предложение на Министерски съвет двата язовира да преминат в ръцете на областния управител, защото тогава ще е и по-евтина водата“, обясни министърът. Той изрази благодарност за солидарността, която са проявили от варненската управа.


„Дали сме срок на „ВиК“-Бургас до 20 февруари да е изградена системата. Имат указания как да ремонтират стена, кула, водосборни съоръжения. Искаме да е най-хубавото, и след 50 години като минеш там, тези тръби да са


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 корумпиран 01.12.2020 16:14

    Вярно ли е, че Ревизоро разиграва този цирк за да се отпуснат спешно 60 милиона без поръчка на правилната шуробаджанашка фирма и какъв рушвет ще вземе този застаряващ хореограф?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион