Свързани новини

24.06.2010 16:48

Няма да дават терен в Несебър на най-богатата българка след публикация на 19'

Видян 2028 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Областният управител на Бургас е спрял изпълнението на скандално известната промяна на статута на общински терен в Новия град на Несебър в полза на Петя Славова и нейния холдинг Феста поради незаконосъобразност на решението на Общинския съвет. Това е станало с решение № РД-09-43 от 17.06.2010 г., съобщи партия ДЕЛА.


Това стана точно седмица, след като 19’ публикува статията “Най-богатата българка пак пробва скандална заменка”. В нея се разказва цялата покъртителна история за щенията към последния останал парцел в Несебър. Тя започва през 2004 г., когато общината обявява предизвестен конкурс за изграждане на делфинариум, в който могат да кандидатстват само собственици на делфинариуми (в България има само един и той е на Славова), които при това имат 4-звезден хотел в града, с какъвто тя разполага. След поредица от перипетии, които вече сме разказвали, Феста си харесва терен, който по случайност се пада в съседство с въпросния хотел. За първи път описахме историята миналото лято, когато отново имаше напъни за сделка.


Според заповедта на областния управител, която забранява далаверата, общинският съвет е променил статута на имота от публична в частна общинска собственост, без да има такова право, като посочва: “...Законодателят е предоставил на общинския съвет правото на преценка относно това дали е отпаднал публичният характер на един имот, а не и правото органът на местно самоуправление със свое решение да променя предназначението му... Функциите на ОбС се свеждат до констатиране и обявяване на настъпилата промяна, а не до нейното предизвикване.”


Според областния управител: “...безспорно, че имотът представлява публична общинска собственост по смисъла на чл.3, ал.2 от Закона за общинската собственост и като такъв задоволява и е предназначен да задоволява трайно потребностите на населението на общината”.


От партия ДЕЛА, която единствена се противопостави на съмнителната промяна на статута на парцела и неговото заграбване, изразиха задоволството си и посочиха, че решението на областния управител потвърждава тезата им, че евентуална сделка с имота ще е във вреда на обществения интерес. Според ДЕЛА заобикалянето на законовите процедури, припряността в действията на кмета Николай Димитров, който по случайност е наемодател на банката на Славова, и на председателя на общинския съвет Благой Филипов, както и опитите за договорки “на тъмно” само потвърждават съмненията за корупционни сделки в големи мащаби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец