Свързани новини

24.06.2010 13:35

Най-богатата българка пак пробва скандална заменка

Видян 4295 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-богатата българка от класацията на вестник Супер 19’ и списание СЛАВА Петя Славова отново пробва да наложи скандална заменка на община Несебър. Тя иска мега имот до своя хотел Феста Панорама на крайбрежната улица в новия град.


През 2004 г. Несебър обявява конкурс за делфинариум с условие победителят да притежава поне 1 такъв комплекс в България. А за всички е ясно, че в страната има само един делфинариум. Той е във Варна. И е собственост на Петя Славова.


За да не останат съмнения за предизвестения финал на “надпреварата”, общината слага и условие кандидатите, наред с делфинариум, да имат и голям четиризвезден хотел в града. По случайност, Петя Славова отговаря и на това условие.


На тази база тя получава документ, според който 23 дка в стария Несебър й се дават срещу 4,8 милиона лева.


Немаловажна подробност е, че парите не са броени на кметството, а фигурират по сметка в банката на Славова.


Общината от самото начало на хитрата операция е наясно, че строеж на подобно съоръжение не е възможен в град-музей. А Несебър е точно такъв и в тази си роля получава солидна субсидия от ЮНЕСКО като обект от програмата Световно културно наследство. Така стигаме до смисъла на многоходовата комбинация. А той е сделката да се развали и Славова великодушно да приеме да бъде компенсирана със златна земя в новия град. Вярно, за двойно повече пари на квардат.


Пак по някаква невероятна случайност единственият останал свободен голям общински парцел е точно до нейния хотел.


Идват местните избори през 2007 г. и градът има нов кмет, а негласният господар на общината Митьо Янков е бил застрелян малко преди вота.


По случайност харесва именно помещение, собственост на кмета, и му става наемател. “Това е явен конфликт на интереси”, заявяват от партия ДЕЛА.


А от холдинга на Славова отвръщат като обидени госпожици, че ако народът не ще делфини, фирмата предлага друг проект.


И този номер не мина и миналата година по това време се вдигна страшен медиен шум, включително и в 19’. Славова даде заден и заяви, че се отказва от сделката.


В момента обаче нейни хора се опитват да прокарат отново през Общинския съвет скандалната заменка, след като мина номерът, макар и за доста по-малък терен, на бившия съдружник на депутат от ГЕРБ. Според ДЕЛА сделка със Славова би ощетила местната хазна с 8 милиона евро.


От известно време най-богатата българка не се прибира в родината. Дали причината е провалената за пореден път имотна офанзива, или разкритието на вестник Галерия, че е била ужилена от нейни служители с голяма сума пари? Никой не казва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей