Обвинител №1 също потвърди, че във връзка с катастрофата на Околовръстния път, предизвикана от 39-годишния Димитър Любенов, при която загина 64-годишен френски гражданин, има отделно досъдебно производство за престъпление по служба, в което се разследват действията на полицейските служители, а другото е за престъпление срещу транспорта.

Свързани новини

05.10.2022 16:33

Някой е подвел вътрешния министър по случая на Околовръстното: Гешев

Видян 3729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи и му е предоставил невярна информация. Така главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти в Плевен изявлението на Иван Демерджиев, че държавни обвинители са забранили задържането на двама служители на МВР във връзка със случая Димитър Любенов. Според Гешев, "става въпрос за правосъзнание, което означава информираност за правото и правните норми".


"Това твърдение на министъра на вътрешните работи не кореспондира със законодателството в страната и с фактите по делото. Не го твърдя аз, има съобщение на сайта на Софийската градска прокуратура, където е цялата фактология", обясни главният прокурор. Той подчерта, че задържането за 24 часа от служител на МВР по закона за МВР, е "само и единствено в правомощията на вътрешното ведомство, а прокурор няма такива правомощия, не може да забрани такова нещо или да разреши такава процедура".


Обвинител №1 също потвърди, че във връзка с катастрофата на Околовръстния път, предизвикана от 39-годишния Димитър Любенов, при която загина 64-годишен френски гражданин, има отделно досъдебно производство за престъпление по служба, в което се разследват действията на полицейските служители, а другото е за престъпление срещу транспорта.


Главният прокурор бе категоричен, че проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а в съда, в МВР, в законодателството. Някой трябва да седне и да реши реалните проблеми, а не да се занимава вече от 30 години с т.нар., както аз казвам – “измислена съдебна реформа, която се състои в това да закриеш, да махнеш някой и да сложиш собствен човек или да обслужиш някой олигарх с някои промени, които няма да цитирам, както и да реализираш някои плюсове”, каза Гешев.


Според него негативните последствия от закриването на спецпрокуратурата се усещат в бум на престъпността през последните пет-шест месеца. По думите му най-осезателно това ще бъде усетено от българските граждани.
На въпрос дали прокуратурата има противопоставяния с други институции, Иван Гешев подчерта, че единственият враг на прокуратурата е престъпността.

"Ние имаме разбирането, че независимо кой е начело на определени държавни институции, институциите трябва да си взаимодействат. За мен е обидно някой като каже, че няма да работи с този, защото той е начело на определена институция", каза главният прокурор.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни