Най-големият неприятел на България в ЕС и дългогодишна спирачка да влезем в Шенген и да не чакаме с часове за влизане в Гърция, както и да не можем да се прекачваме бързо и лесно на европейските летища падна от власт.

Свързани новини

08.07.2023 08:37

Неприятелят ни Рюте падна заради мигрантите - малък празник

Видян 1852 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият неприятел на България в ЕС и дългогодишна спирачка да влезем в Шенген и да не чакаме с часове за влизане в Гърция, както и да не можем да се прекачваме бързо и лесно на европейските летища падна от власт.


Партиите в управляващата коалиция на Нидерландия не успяха да постигнат споразумение относно мерките за намаляване на потока от търсещи убежище. Това означава, че четвъртият кабинет на министрите, оглавяван от министър-председателя Марк Рюте, подава оставка, съобщи Холандската радио- и телевизионна корпорация в петък, позовавайки се на свои източници.

Според канала повечето министри са се срещнали днес, за да обсъдят последното компромисно предложение на държавния секретар Ерик ван дер Бург относно така наречения стоп бутон. Инициативата предвижда, ако възникне критична ситуация в приема на бежанците, както миналата година, когато хората бяха принудени да спят на открито, правителството временно да ограничи правата за събиране на семейството на търсещите убежище, бягащи от войната. Това предложение обаче не намери достатъчна подкрепа сред другите партии.

През изминалата седмица правителството проведе няколко заседания за възможността за намаляване на търсещите убежище. От особено значение този въпрос е за Народната партия за свобода и демокрация (НПСД), ръководена от Рюте. Едно от предизборните му обещания беше да разработи предложения за намаляване на бежанския поток, отбелязва ТАСС.

Според информирани източници, НПСД първоначално предлагала месечна квота от 200 членове на семейството за бежанци, бягащи от войната, и двугодишен период на изчакване. В крайна сметка тези искания бяха смекчени, но дори компромисният вариант не устройваше партията на Християнския съюз.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец