Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин изчисли тази седмица, че броят на участниците в размириците е между 8000 и 12 000 души, като "само 10%" от тях не са френски граждани. Повечето от арестуваните са на възраст 17-18 години, но някои са едва 11-годишни, съобщиха висши служители пред Сената в сряда.

Свързани новини

08.07.2023 08:04

Франция да напусне Шенгенската зона, за да се справи с причините за повтарящите се бунтове: Депутат

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Франция трябва да напусне Шенгенската зона, ако иска да се справи с причините за повтарящите се бунтове, предлага опозиционният депутат Никола Дюпон-Енян. Депутатът твърди, че насилието е резултат от неуспешните опити за интегриране на прекомерен брой мигранти.

"Аз съм единственият, който настоява за възстановяване на националните граници и за напускане на Шенген", заяви пред телевизионния канал CNews политикът, самоопределящ се като гаулист.


Дюпон-Енян твърди, че цялата френска политическа класа се противопоставя на идеята, въпреки че дясната депутатка Марин льо Пен я включи в неуспешната си президентска кампания през 2017 г.

Впоследствие Льо Пен смекчи антиимиграционната си реторика по време на изборния цикъл през 2022 г., но обеща да въведе гранични проверки - мярка, която според критиците нарушава духа на Шенгенското споразумение за свободно пътуване.


Дюпон-Енян, който е единственият депутат от своята партия Debout la France (Франция се надига) в националния парламент, коментира последната серия от бунтове, обхванали страната по време на мандата на президента Еманюел Макрон.

Депутатът обвини правителството в бездействие и настоя, че политиките на Макрон са довели до това, че "силите на реда" са намалели и едва смогват да защитават основни услуги.

"Това не са бунтове, това е партизанска война. Предизвикателство към Франция, към нашите институции, от страна на население, което се стреми към отделяне", заяви Дюпон-Енян.

Последното насилие беше предизвикано от убийството от полицията на 17-годишно момче от марокански и алжирски произход по време на спиране на движението на 27 юни.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин изчисли тази седмица, че броят на участниците в размириците е между 8000 и 12 000 души, като "само 10%" от тях не са френски граждани. Повечето от арестуваните са на възраст 17-18 години, но някои са едва 11-годишни, съобщиха висши служители пред Сената в сряда.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.