След това добави: "Ние сме победители дори когато сме победени. "

Свързани новини

24.10.2022 14:20

Нека не се занимаваме с тези, които стрелят по Унгария от сенките или от височините на Брюксел: Орбан

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгария винаги се е противопоставяла на империите и ги е надживявала, изтъкна министър-председателят Виктор Орбан, говорейки за опитите на ЕС да окаже натиск върху Будапеща.

Изявлението беше направено по време на реч в западния град Залаегершег в неделя, посветена на 66-ата годишнина от началото на въстанието от 1956 г. в тогавашна комунистическа Унгария, което в крайна сметка е потушено от Съветския съюз.

"Нека не се занимаваме с тези, които стрелят по Унгария от сенките или от височините на Брюксел. Те ще се окажат там, където и техните предшественици", каза Орбан.

"Бяхме тук, когато първата империя завоевател ни нападна, и ще бъдем тук, когато последната се срине", продължи той. "Ще го понасяме, когато трябва, и ще се отдръпваме, когато можем. Изтегляме мечове, когато има възможност, и се съпротивляваме, когато настъпят дълги години на потисничество. "

След това добави: "Ние сме победители дори когато сме победени. "


Брюксел обвини Унгария, която е член на ЕС от 2004 г. , че има слаби демократични постижения и се позова на предполагаема корупция при управлението на Орбан. Тя заплаши страната със съкращаване на финансирането.

Будапеща отказва да следва общата линия на блока по отношение на конфликта в Украйна и отказва да изпрати оръжие на Киев, за разлика от много други членове на ЕС. Тя също така често критикува наложените на Москва санкции.

В петък високопоставеният служител на унгарското външно министерство Тамаш Менцер отхвърли призивите на ЕС Русия да бъде победена в Украйна. Той се съмнява, че подобна цел изобщо може да бъде постигната, и настоява, че "тази про-военна позиция на Брюксел удължава конфликта и страданието. Това е изключително опасно и неприемливо. "



В началото на септември Микулаш Бек, министър по европейските въпроси на Чешката република, предупреди, че позицията на Унгария по отношение на Русия теоретично може да доведе до излизане на страната от блока. Будапеща "извървя дълъг път, стигна до ръба на пропастта и сега трябва да реши дали да се върне от този ръб, или да рискува да скочи", каза Бек.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху