Свързани новини

15.05.2020 10:05

Не виждам проблем да влезем с ГЕРБ в бъдещ кабинет: Йордан Цонев

Видян 4546 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страната има нужда от много дълбоки реформи в много сектори, а това може да стане с една програма, зад която да застане едно мнозинство, посочи тази сутрин депутатът от ДПС Йордан Цонев. И допълни: Не бихме могли да влезем с националистите в един нов кабинет. Не виждам обаче проблем да влезем в коалиция с ГЕРБ, предвид общата ни идеология – по отношение на евроатлантизма, данъчни и икономически политики, като това не значи, че нямаме и различия. Продължаваме да поддържаме тезата, че намаляването на ДДС в детския сектор е мярка срещу демографската криза, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия. Цонев заедно с колегите си Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски внесоха поправки в Закона за данък върху добавената стойност в частта за детските стоки.


„Финансистите от дълго време поддържаме тезата, че при такива ниски преки данъци, ДДС остава единственият голям данък, който попълва фиска”, коментира Цонев в предаването „Здравей, България”.


По думите му вече има изменение в ситуацията, което не е свързано само с коронавируса.


„От ДПС още миналата година правихме такива анализи и казахме, че след въвеждането на директивата за ДДС на вътрешнообщностните доставки, ДДС се яви регулатор на конкурентоспособността на цените в доста от секторите – например в храните. Твърдя, че може да се премине към диференцирани ставки там, където е нужно да се подкрепи българската икономика”, обясни депутатът от ДПС.


Според Йордан Цонев още миналата година е имало срещи с бранша на производителите на хляб и е станало ясно, че намаляването на ДДС за сектора не означава поевтиняване на хляба.


„Много бизнеси пострадаха в кризата, но един беше спрян с ръчна спирачка – бизнесът на ресторантьорите и хотелите”, коментира Цонев. Намаляването на ДДС за тях е решение на правителството, а ДПС се е присъединило към него.


Вчера Йордан Цонев бе избран от парламента за председател на временната комисия, която ще следи как се изразходват средствата, предназначени за справяне с пандемията от COVID-19 и точно това бе поводът да гостува в предаването "Здравей, България".


Предложението за такава комисия бе на БСП. Социалистите настояха техен представител да оглави спецзвеното, но при гласуването надделя кандидатурата на Йонев.


"ГЕРБ предпочитат вие, а не БСП да ги проверявате, така ли", попита по този повод водещият Виктор Николаев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 16.05.2020 18:10

    Народ управляван от необразовани тарикати и далавераджии е загубен. На всичко от горе им плаща и огромни заплати, които сами си определят за да ги крадат и мачкат по-успешно. Факт е, че българите изчезват в мизерия и беднотия, лишени от елементарни здравни услуги, образованието унищожено....

  • 003 Anonimen 15.05.2020 19:45

    При бай Ставри,че да ги хрантутим от нашите данъци!!!Като Садам или като Кадафито - въже или куршум е необходим!!!!!

  • 002 Иван Костов, лауреат на ордена на ЮДА 15.05.2020 16:15

    Аз пък предлагам да влезете заедно при Бай Ставри !!!И колкото по-бързо, толкова по-добре за Булгаристан !!!

  • 001 Anonimen 15.05.2020 12:35

    Как може тип с прякор Ментата да бъде депутат толкова мандати и все да оглавява комисии, като "чистач" в мафията?! Това, че е бил крупие прави ли го толкова незаменим финансист?!Костов го разкара по най-безцеремонен начин за далаваре, и кой го прибра...?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец