Свързани новини

20.08.2021 15:17

Не въвеждаме нови ограничения, а стимули: Кацаров

Видян 2489 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравният министър Стойчо Кацаров даде извънреден брифинг за новите противоепидемични мерки, след като партиите започнаха превратно да тълкуват въведените от днес противоепидемични мерки, предаде Сега. Кацаров подчерта, че цяло лято ресторантите работят на 50% капацитет, а сега им се дава възможност да работят на 100%, ако отговарят на определени условия. Въпреки това тази нова възможност бе подета като дискриминационна, ресторантьори обявиха стачна готовност, а "Има такъв народ" обвини министерството в дискриминиране на неваксинирани. Разпространяват се и нелепи слухове, че ще има принудителна ваксинация.

"Не налагаме ограничения, а предлагаме стимули. Никой не задължава никого в нищо, всеки може да продължи да работи, както е работил досега", обясни няколко пъти министърът. Когато мерките са ограничителни, ще ги налагаме с отсрочка, за да се подготвят хората, но когато са стимулиращи, ще ги прилагаме веднага, за да може хората да се възползват, посочи той.

Ако ситуацията го наложи, тогава ще въведем допълнителни мерки, каза още министърът. Към днешна дата, допълнителни мерки не се налагат, заяви той. Всяка област може да въвежда мерки, ако прецени за необходимо, обясни Кацаров. "Правим всичко възможно и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, за да не вредим на хората. Следваме плана, внимаваме с него, следим броя на заетите легла. Засега се справяме добре, но ако така ще водим диалога и политическите сили ще наричат черното бяло и бялото - черно, и различни общественици ще си търсят повод да протестират там, където няма, няма да се получи нищо", коментира той и призова всички към отговорност.

"Изумен съм от реакцията на някои политици и общественици. Искам да отправя призив - хора, преди да говорите, четете, моля ви се! От началото на пандемията всички мероприятия на закрито се провеждат при режим 50% от капацитета. Това не се променя. Със заповедта от вчера дадох възможност да работят на 100% тези, които сега работят на 50% и ако желаят, могат да продължат да работят на 50%, защото това не се променя. И чувам отсреща отговор за ограничения. Никакви ограничения не са наложени, точно обратното", заяви министърът и вметна, че очевидно политиците дори не са прочели заповедта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.08.2021 22:48

    ами имуноложката ректор от пловдив, която иска да накара студентите да се набодат с експерименталния биологичен агент, дал хиляди смъртни случаи и стотици хиляди трайни увреждания, тя не е излекувала един болен, работила е с епруветки и сега налага безпрецедентни изисквания медицинската неграмотничка.

  • 001 Anonimen 20.08.2021 16:09

    И теб те стимулират отнякъде. Стимулите както разбираме са различни не винаги е в пари!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион