Свързани новини

20.08.2021 12:12

Асоциацията на заведенията е в стачна готовност: Алибегов

Видян 1910 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят големи национални протести от следващата седмица, заради новата заповед на Здравното министерство. Това заяви пред „Хоризонт“ председателят на асоциацията Ричард Алибегов, предаде БНР.


Освен готовност за протести, асоциацията още днес ще обжалва заповедта, според която над 50% капацитет от заведенията може да има, само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с направен до 72 часа PCR тест:


"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още той.


Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов:


"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно".


Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.


Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 22.08.2021 13:21

    До 002-ей тъпак, чети по-сериозно за Ковид пандемията, че такива шебеци като теб е възможно най-лесно да прихванат от собствените си плюнки ! От Ковид не се умира тъпако, Ковид помага на болести в организма да се влошат и в много случаи имат летален характер ! Отивай в обора да нахраниш овцете, не се занимавай с Интернет нямаш достатъчно интелект за да работиш с интелектуални средства !

  • 002 Anonimen 20.08.2021 16:37

    ти си кретен, даже и имбецил, това което става по света е търговска пандемия за пробутване на течности, наречени ваксини на такива като теб неграмотници- На позната учителка почина съпругът й 2 месеца след "ваксина" от скоротечен рак, глупав доктор също бере душа след ваксина.

  • 001 Anonimen 20.08.2021 12:52

    Защо реват тези идиоти ? Пандемията е обхванала целият свят и навсякъде има приети рестрикции от държавните апарати, каквото им наложат това ще приемат тези келеши ! Печелят достатъчно добре от високите цени, такива няма и в Европа на белите държави, този пингвин първо да се научи да уважава правилата и тогава да рони сълзи за съжаление ! Най-печеливши от всички браншове са ресторантьорите, хотелиерите и баровете, стига са ревали, като не им изнася да затварят и да сменят бизнеса, рестрикциите както казах са в целият свят, не е само в България това дередже ! Кретен на кретените е този пингвин, отвратителна мутра !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни