Свързани новини

14.10.2021 09:31

Не очаквайте да ваксинираме насила: Кацаров

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не очаквайте здравният министър да ваксинира насила, когото и да било, заяви здравният министър Стойчо Кацаров в ефира на Nova. „Ваксинацията е отговорност и осъзнат избор на всеки един от нас”, подчерта той.


„Здравното министерство има задача да осигури ваксини и информация - това е направено. Нужно е съучастието на всички граждани - ако няма съзнание всеки един гражданин, няма да можем да излезем от тази ситуация”, обясни Кацаров.


"При нас хората не се ваксинираха масово, затова и в момента са толкова много жертвите", отсече министърът. Иначе в момента по думите му здравната система е добре организирана. Той благодари на лекарите и медицинските сестри, които отговорно се справят. „Осигурили сме лекарства и едно ново, неразрешено за употреба по принцип у нас, кислород и достатъчно болнични легла - повече от това МЗ не може да направи. Има и достатъчно тестове. Използват се отделни елементи от системата, дори и слухове, за да се атакува ръководството на министерството по политически причини”, убеден е Кацаров.


Според него са създадени много тежки негативни нагласи към ваксинацията. „Ситуацията действително е сериозна, но няма място за паника”, увери за пореден път Кацаров.


На въпрос дали ще бъде разрешена работата на бизнеса на 100% при ваксиниран персонал и със зелен сертификат, Стойчо Кацаров обясни, че това е вариантът, избран от цяла Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,