Свързани новини

16.11.2020 13:39

Не на Македония, надбавки за всички деца: Каракачанов

Видян 2568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Красимир Каракачанов, вицепремиер по отбраната и сигурността, лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Канал 3” и “Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Отношенията ни със Северна Македония. Позицията ни за преговорите на Северна Македония за членство в ЕС.

    „И посрещам с огромни очаквания вицепремиера по сигурността и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, елате тук на мината! Искате да си ръкуваме ли?“, посрещна своя гост водещата Илиана Беновска. Той отговори: „Вашето предаване е подготвено, има дезинфектанти, веднага щом свършим, ще се дезинфекцираме. А защо на мината?“. Беновска отговори: „Това го използвахме като символика още като започна предната епидемия. Това е мината на Ревизоро, той ни я подари!“. Каракачанов каза: „Не знам на кого е, но ние, българските политици, обичаме да си залагаме мини един на друг и то във фатални моменти за държавата и нацията, но това е друга тема!“.

   Водещата показа още един подарък на предаването – ръчна граната. Гостът ѝ обясни, че това е учебен вариант и няма от какво да се притесняват зрителите. „Само Вие не сте ни донесъл оръжие, очаквам саби!“, каза водещата. Вицепремиерът отговори: „Армията отдавна вече не е на саби, не е на коне, а се вози на модерни машини, закупува модерни самолети, прави модерни кораби!“.

   „Вие сте образен и остроумен човек, затова употребих сабята като символ!“, обясни водещата. Красимир Каракачанов отвърна: „Сабята в другия смисъл трябва да се използва редовно, особено когато някой посяга с ръце към българските национални интереси!“.

   Водещата запя на своя гост песента „Кога зашумят шумите“. Той отговори: „Нали не очаквате да запея!“. „Но искам да ми отговорите, „зашумяха ли буките“ във ВМРО?“, попита водещата. Каракачанов отговори: „Те шумят отдавна шумите и буките по темата за Македония вече 100 и колко години. Виждам тук една книга на Симеон Радев, мисля, че аз съм ѝ писал предговора преди 7-8 години, чудесна книга. Така че за онези, които твърдят, че говорим по темата Македония сега, защото има избори – ето! Това не е единствената книга, тогава си спомням, че с издателство „Захари Стоянов“ и фондация ВМРО издадохме „Македония и Българското възраждане“ тези два тома и още 7 тома „Лица и събития от моето време“ на Симеон Радев, брилянтен български публицист и дипломат. Малко хора знаят, че освен автор на „Строители на съвременна България“ Симеон Радев е бил български дипломат на много места в света, включително в САЩ, Белгия, Швейцария, Турция, Румъния, Лондон. А още по-малко хора може би знаят, че същият този Симеон Радев, автор на строители на съвременна България, е роден в хубавия град Ресен, известен между другото преди време със своите ябълки и Симеон Радев нарича себе си българин и пише за Българското възраждане в Македония, а не пише за македонци и „македонско възраждане“. Само че те му бяха сложили паметника преди няколко години в Скопие и като разбраха какво е писал му го махнаха, говоря за Скопие!“.

   „Като говорим за паметниците, тях ги сложи Никола Груевски, бившият министър-председател, за да може някак си да промотира Македония за Европа, ако мога така да се изразя, там даже има, не знам колко хора са го видели, и френската триумфална арка в умален мащаб, доста странна изложба от произведения на изкуството. Но знаят ли македонците своята история, Зоран Заев какво показва според Вас, Вие бяхте доста остър в тона си, категоричен и ясен, по-скоро бяхте остроумен и ясен?“, попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори: „В Скопие казват, че съм остър, но аз съм ясен и директен, защото става въпрос за нещо, което е изключително важно. Тук не става въпрос дали да подкрепим някоя европейска държава или балканска държава за членство в ЕС. Тук става въпрос за една държава, Република Македония, която като корени, като генезис на народ, на език, на култура, като история е едно и също с българския народ и българската държава. Става въпрос за една територия, която днес е държава, която е дала на Българското възраждане колко възрожденци. Не знам колко български граждани знаят, но в тази книга на Симеон Радев „Македония и Българското възраждане“ могат да го прочетат, че първите бунтове за самостоятелна българска църква, в която да не пеят гръцки свещеници на гръцки, а да се пее на български, да има българска църква, първият бунт на населението е през 1815 г. в град Скопие, столицата на Северна Македония. Вторият бунт е 7-8 години по-късно в един друг град Велес също в Република Македония и чак след това се нареждат Търново, Враца и други градове в съвременна България. Македония е дала на Българското възраждане хора като Григор Пърличев, един брилянтен за времето си поет и публицист, на чийто гроб самият той пожелава да напишат „български учител и народен поет“. Само че преди десетина години тази плоча беше махната и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак