Свързани новини

10.11.2020 18:00

Борисов 3 ни задължи да вкараме С. Македония в ЕС с Договора от 2017 г.

Видян 4577 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


         Кабинетът Борисов 3 сам пое ангажимент за евроинтеграцията на Скопие и всички настоящи претенции са закъсняла поза още на 1 август 2017 г. с подписването на договора със Северна Македония, която ние дори наричаме в документа с мечтаното от нея име „Република Македония”. В неговия член Втори, точка Втора, услужливо цитирана сега от комшийския премиер Заев, пише:
„Двете договарящи се страни ще развиват сътрудничеството помежду си в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, насочено към успешната подготовка на Република Македония за присъединяването ѝ към Европейския съюз и НАТО
. Българската страна ще споделя своя опит с цел да съдейства на Република Македония да изпълни необходимите критерии за членство в Европейския съюз и ще подкрепя Република Македония за получаване на покана за членство в НАТО съгласно съответните решения от срещите на върха на НАТО”.
Припомняме 3 важни факта:
първо: кабинетът многократно се похвали с авторството на текста, отрече да е писан в нечие чуждо посолство,
второ: Северна Македония има история със спечелено дело срещу друга съседка, която не е изпълнявала договор с нея
и за разлика от нас може да се похвали с добри резултати в международните арбитражи.
трето, още веднъж се убеждаваме, при това едновременно, както в юридическия, така и в дипломатическия капацитет на вицепремиера с ресор правосъдие и външен министър Екатерина Михайлова и нейната уникална експертиза.
С това отпада нуждата тя да играе ролята на много твърда и много крайна. Каквото е могла, е направила и то е доказано черно на бяло в исторически документ – въпросния договор от 1 август 2017 г.

 За разлика от нас, Гърция изключи всевъзможните исторически претенции на Скопие, дори към имена като Александър Македонски и е видно , че името му, което преди се срещаше по път и над път навсякъде в Северна Македония, поизчезна. Атина също така веднъж завинаги приключи в договора си и всякакви претенции за някакво македонско малцинство. Какво направихме ние? Създадохме нищо незначещ и абсолютно импотентен съвещателен орган – историческа комисия, за която по начало се знаеше ,че до никъде не може да стигне в израотването на общи позиции. Което е в интерес на Скопие, разбира се.
„Договорът наистина се оказа исторически. Няма друга такава държава, която се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 СофБелоМорМак 11.11.2020 14:02

    Спорът не е нито "исторически", нито "лингвистичен", нито "дипломатически", а е БКП+ДС-контрабандно-икономически (особено за "приватизаторите" от ДС-МВРо - Приватизационен фонд Мизия, Тракия Македония)! БКП+ДС-пропагандно-идеологическата СГАН се опитва да нахлузи "доброволно" на македонците догмите и насилническите практики на т.нар. "Възпродителен процес" на влашкия цигaн Тато и да "узакони" лично заграбеното околко този процес! Така както се опита да го направи на турците и помаците в България: побългарилите се за пари, облаги и безнаказаност за крадене ДС-патриотарстващи "трудещи се цигaни" (по Решението на Политбюро на ЦК на БКП с Протокол "А" №229 от 31.10.1959г. ht tp : //bit.ly/2kcpUBZ ) се опитаха насила да преименуват и "побългарят" турците и помаците! На хората им се повръща от отвращение и унижение! ДС-МВРо-то на ДС-Ванче караПрасе е ОТКРАДНАЛО и ПРИВАТИЗИРАЛО (в частна полза ht tp : //bit.ly/2JwZ4Uj ) македонските имоти на братствата, символите и наименованията на вътрешно-македонските революционери-борци, но под една изкривена потисническа БКП-идеологиеско-пропагандна догма! И страхът, че всичко това ще им бъде отнето и върнато на истинските реални създали го с труда, сълзите и кръвта си македонци, кара мaнгo-"българите" ДС-Ванче караПрас, Джандбаз, Контрера, Сиди, Михо, Харо, ...... да са агресивни и просташко-криминално нагли!

  • 002 Koмитa 11.11.2020 14:00

    Татовият насилствен БКП-"Възродителен процес" доведе до падането му от власт на 10.ноем.1989г. ДС-МВРо-овският насилствен и изнудвачески "Възродителен процес" спрямо македонците от 10.ноем.2020г. ще доведе до падането от власт на караПрас и ликвидирането на катуна му! Това ще е мaнгo-каракачанския 10.ноември на македонското "циганско лято" на БКП+ДС-МВРо-възродителния процес!

  • 001 Anonimen 11.11.2020 12:54

    За пореден път се убеждаваме, че няма как една неграмотна, алчна и безскрупулна мутра с престъпно минало да управлява България, да разполага с цялата власт и ресурси. "Оправи" за нула време вътрешните работи и се зае и с външните като си внуши, че е голям и значим международник. Тепърва ще стават известни всичките му зулуми, на които не само сегашното поколение, а и много бъдещи ще му сърбат попарата

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!