Свързани новини

22.09.2020 08:21

Не е работа на обществото колко пръскаме и удряме: МВР

Видян 3711 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




Столичната дирекция за вътрешните работи (СДВР ) няма информация за това какво е правното основание за арестите по време на антиправителствените протести на 2 срещу 3 септември пред сградата на бившия Партиен дом в София. От институцията не знаят и колко полицаи са използвали сила и помощни средства (белезници, палки, сълзотворен газ, а имаме дори и боксове и т.н.).
Това става ясно от отговор на директора на столичната полиция Георги Хаджиев на заявление по Закона за достъп до обществена информация, подадено от Капитал.
От СДВР приемат, че търсената информация "не е свързана с обществения живот на България" и че "същата не се търси за съставяне на собствено мнение".
"Абсурдно е да се твърди, че информация, която се отнася за засягане основни права на гражданите като свободата на придвижване, правото да не бъдеш незаконно задържан и да не бъдеш подлаган на нечовешко третиране от страна на най-силната и репресивна сила на държавата и как и дали тези действия са били документирани, не е обществена информация. Какво тогава е обществена информация?", коментира ръководителят на правния екип на Програма достъп до информация адвокат Александър Кашъмов.
Събирането пред сградата на бившия Партиен дом на 2 срещу 3 септември е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.09.2020 09:22

    Случайно ли Борисов разпореди на полицаите да се плащат допълнителните часове за разлика от всички останали институции, където това е забранено и се разрешават само компенсации и то точно по време на протестите?! Същото се отнася и за нощния труд, който е с различно заплащане

  • 002 Anonimen 23.09.2020 21:08

    А кой ви плаща заплатите бе...как да не ни е работа!? Ама и вие се самозабравихте...да не говорим, че половината не сте полицаи, а приличате повече на рецидивисти.

  • 001 пародия 22.09.2020 12:05

    Своеволията на Хаджиев и Терзиев са за разследване и съд!!! Това тъпо парче не си дава сметка, че това е държавна институция, макар и силова и трябва да спазва закона. Сами си пускат провокатори за да си намерят повод за безчинства и жесток бой върху нищо неподозиращите мирно протестиращи,че дори и химичен газ използват с разрушителни здравословни последствия. Този тип да обясни присъствието в редиците му на анаболни брадясали здравеняци, без характерните знаци за МВР, но за това пък с множество татуси и черепи! Това ли е народната полиция, която бие тези, които и плащат заплатите?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните