Свързани новини

07.09.2020 21:29

Прожектираха МВР-насилие от 2ри върху Партийния дом

Видян 3645 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестите срещу управлението на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев навлизат в своя трети месец. Днес е 61-вият ден от началото на ежедневните прояви на гражданско недоволство, като те се "върнаха" там, от където всъщност започнаха - в парк "Росенец". Вече по традиция протест тази вечер се провежда и в София - в района около президентството, МС и НС.


Малко след 20 ч. протестиращите започнаха да излъчват кадри на полицейското насилие от "кървава сряда" (2 септември т.г., когато бе Голямото всенародно въстание - бел.ред.), които прожектират върху сградата на НС, пише Сега. Движението по бул. "Цар Освободител" в района бе блокирано от мобилната трибуна на протеста, бе разпънат и голям транспарант с цветовете на българското знаме с надпис "Оставка". Прозвучаха и добре познати аудиозаписи, в които се предполага, че се чува гласът на премиера.


Участници в поредната антиправителствена акция се заричат, че няма да се откажат: "Стига толкова, на маймуни ни направиха…Докато няма промяна няма никакъв смисъл да се отказва човек", заяви протестиращ пред БНР.


"Мутрите, тиквите и шкембе-чорба патриотите забраниха българското знаме, стъпкаха българския флаг. Не съм си представял, че могат да стигнат до такъв грозен инцидент. Утре те могат да стъпчат и децата ни, няма да им позволим", заяви от трибуната един от организаторите на протеста от Отровното трио проф. Велислав Минеков, визирайките вчерашния ден на протести в Пловдив. "Ние с престъпници Съединение няма да правим", извика той.


Протестиращ се изправи пред трибуната и заяви, че сред тях има хора от ДАНС, които разследват версията, че протестите са инспирирани от укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. "Г-жо от ДАНС, кажете на вашите шефове, че са много тъпи и им поискайте оставката. Ние на този площад сме срещу всички мутри, не само срещу една", заяви той.


Адв. Николай Хаджигенов коментира, че след "кървавата сряда" няма да разговарят с униформени началници, защото полицията е биела поголовно. На водното оръдие на полицаите той призова протестиращите да отговорят с водни пистолетчета, на каквито в "Хиполенд" имало великолепна промоция. "Няма смисъл. Ние няма да забравим, няма да простим. Гответе се за 10 септември, 8 часа", обърна се към протеста Хаджигенов, който призова хората освен водни пистолети в четвъртък да носят и солети (вместо палки), както и да започват да ядат боб (вместо спрей, )за да отговорят подобаващо на полицейския произвол.


След като прозвуча и химна на България, протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост.


 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни