Свързани новини

03.09.2020 13:03

Кадри с брутално полицейско насилие опровергават МВР

Видян 5872 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десетки кадри и сигнали за брутално полицейско насилие при смазването на "Великото народно въстание" пред бившия Партиен дом, опровергават твърденията на МВР, че те се действали в рамките на закона, само срещу ултраси и криминално проявени, а тактиката им е била "пасивна и щадяща", пише Медиапул.


От снимки и видеа в социалните мрежи става ясно, че е имало брутални полицейски прояви спрямо мирно протестиращи хора.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


ВИЖ СНИМКИ ТУК!


 


"Дори режимът на Лукашенко не пребива така"


Един от пострадалите е журналистът Димитър Кенаров, който публикува в западни издания, сред които "Ню Йорк таймс", "Форин полис", "Интернешънъл Хералд Трибюн". Той е бил задържан през нощта, докато е отразявал протеста и твърди, че спрямо него е било упражнено насилие.


"Докато отразявах протестите в София, бях хванат от полицията, хвърлен на земята и брутално ритан в главата. Камерата ми беше отнета и ме накараха да стоя с часове с белезници на тротоара. Много пъти се идентифицирах като журналист без резултат" - това написа Димитър Кенаров във Фейсбук.


"Синът ми беше арестуван като журналист в Беларус от режима на Лукашенко, но дори там не е бил толкова брутално пребит. Само Господ може да ме спре да защитя истината!", написа майката на Кенаров във Фейсбук.


Димитър Кенаров е само един от много журналисти, които пострадаха по време на вчерашното "Всенародно въстание" около бившия Партиен дом. Журналистически екипи бяха обгазени от полицията, а други пострадаха при изпълнение на задълженията си.


"Правосъдие за всеки"


"Правосъдие за всеки" разпространи снимки, които са им изпратили зрители на стримовете им на страницата, както и стоп кадри от стрима на Иво Божков за действията на полицията в нощта на 2 септември малко преди полунощ.


От тях се вижда как полицаите усмиряват задържани протестиращи - боксове, раните по главите, сълзотворен газ и разгонване на хората.


Няма да видите кадри с арестуваните провокатори отдавна известни на полицията, но недокоснати от нея, пишат от "Правосъдие за всеки".


МВР: Тактиката ни беше пасивна и щадяща


На фона на тези кадри от МВР обявиха, че тактиката им е била "пасивна и щадяща".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак