Преведи
Протестиращ призовава НАТО да наложи забранена за полети зона над Украйна по време на демонстрация в Париж, Франция, 26 февруари 2022 г.

Свързани новини

05.03.2022 07:12

НАТО ще плати за слабостта си: Киев

Видян 3603 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък украинският президент Владимир Зеленский се нахвърли върху алианса на НАТО, като упрекна блока за отказа му да установи забранена за полети зона над страната в условията на продължаващата руска офанзива, която засегна Украйна миналата седмица.


"НАТО съзнателно одобри решението да не се затваря небето над Украйна. Смятаме, че самите страни от НАТО са създали наратив, че предполагаемото затваряне на небето над Украйна ще провокира пряка руска агресия срещу НАТО", заяви Зеленски във видеообръщение, в което заяви на ръководения от САЩ блок, че "заради вас ще умрат хора" в страната.

 
Той също така се оплака от общата липса на помощ от страна на Алианса, като заяви, че той е успял да разреши само малка доставка на гориво за страната. Макар че Украйна е призната за специален "партньор" на Алианса, НАТО многократно е предупреждавала Киев, че няма да влезе във война с Русия заради Украйна.


"Единственото, което Алиансът можеше да направи днес, беше да отпусне около 50 тона дизелово гориво за Украйна чрез системата си за обществени поръчки", заяви Зеленски, отправяйки нова леко прикрита ядрена заплаха.

 
 
"Вероятно е за нас, за да можем да изгорим Будапещенския меморандум. За да гори по-добре. Но за нас той вече изгоря в огъня на руските войски", добави той, визирайки документа от 1994 г. , с който Киев се отказва от ядрения си арсенал, наследен от Съветския съюз.


Подобно изказване направи и украинският външен министър Дмитрий Кулеба, който заяви, че продължаващият конфликт е разкрил "слабостта" на НАТО.


"Преди войната украинците вярваха, че НАТО е силен, а ЕС - слаб и нерешителен. А след началото на войната хората видяха, че е точно обратното", казва Кулеба пред телевизионния канал 1+1.

 
 
 
Това е слабост, за която Алиансът за съжаление ще плати в бъдеще. И сега украинците ще страдат благодарение на това.


Висшият украински дипломат също така заяви, че ЕС "ни е дал статут на кандидат за членство и перспективи за членство, докато НАТО не може да вземе решение за нищо" В действителност обаче Украйна не е получила статут на кандидат за членство в ЕС, тъй като преди да го получи, страната трябва да отговаря на различни изисквания, а Парламентът на ЕС прие само необвързваща резолюция, с която приветства кандидатурата на Киев за членство.

 
 
 
 
  © AP / Peter Dejong
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 06.03.2022 17:25

    укро-нацистите залагат взривове във индустриални зони и жилищни блокове и после снимат фейк клипчета от 3 различни ракурса 'съвсем случайно' в момента на експлозията и казват колко лоши били руснаците....нали се сещате кои са против русия и какво целят?

  • 006 Anonimen 06.03.2022 09:57

    Зелен... е голям лъжец всеки ден и удължава войната с хленчене и наглост...,а Европа няма ръководство-неадекватна отвсякъде.....не си гледа себе си,Украйна беше подведена в крива посока и затова предизвика тази война и продължава...

  • 005 Anonimen 06.03.2022 00:37

    Бай дъ уей, рашките се стремят да хванат всички АЕЦ-и за да не се изкушат укитата във false flags. Не ги долюбвам рашките заради крепостната система и циганската сган, която ни натресаха за управници, 75г не можем да се отървем от тях, но в случая действат рационално.

  • 004 Anonimen 06.03.2022 00:09

    Хич дори не е луд Путин, на Зеленски му се мята шайбата. Освен, че се е покрил в американското посолство в Полша, се опитва и да критикува НАТО и ЕС. Дрисльото се взе на много сериозно - като как, аджеба, Китай и рашките усул-усул ще се съгласят на Jew World Order!? И като как Европа ще се лиши от руските ресурси и огромния пазар на Китай???

  • 003 Anonimen 05.03.2022 18:45

    Малко нахално е от Зеленски! Европа и НАТО не искат война! С лудия Путин трябва внимателно!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.