"Но не бива да подценяваме Русия, тя все още има възможности", добави лидерът на НАТО в отделно интервю за Sky News. "Видяхме безпилотните самолети, видяхме ракетните атаки. Това показва, че Русия все още може да нанесе големи щети. "

Свързани новини

10.11.2022 11:22

НАТО не трябва да "подценява" Русия: Столтенберг за изтеглянето от Херсон

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства отстъплението на Русия към левия бряг на река Днепър като победа за Украйна, но все пак призова Запада да не отхвърля възможността Москва да се върне.

Запитан за обявеното от Русия изтегляне на войските от Херсон, Столтенберг похвали силите на Киев за способността им да "освободят още украинска територия", като не пропусна да отбележи "подкрепата, която получават от Обединеното кралство, от съюзниците и партньорите от НАТО" като "съществена".

"Видяхме съобщението, но, разбира се, ще изчакаме и ще видим какво ще се случи на място", каза той пред журналисти в Лондон.


"Но не бива да подценяваме Русия, тя все още има възможности", добави лидерът на НАТО в отделно интервю за Sky News. "Видяхме безпилотните самолети, видяхме ракетните атаки. Това показва, че Русия все още може да нанесе големи щети. "

Руският генерал Сергей Суровикин реши да изтегли войските си от Херсон през Днепър в сряда, като обясни, че интересите на Русия са най-добре защитени чрез изграждане на отбрана на левия бряг на реката, за да се избегне обкръжаване.


Той се аргументира, че ако Киев успее да осъществи предполагаемите си планове за "взривяване на язовир Каховская, който е обстрелван с ракети повече от месец, последвалото наводнение ще доведе до масови жертви сред цивилното население и военните в региона".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за