Свързани новини

30.06.2021 18:13

НАП запорира Златния гьол на Таки

Видян 4843 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данъчните прибират кешовия оборот на фирмата, обслужваща дезинфекцията по границата ни с Турция- Пи Еф Си ЕООД по-известна като Златния гьол. Компанията фактически принадлежи на кръга на укриващия се в Дубай грък Христофорос Аманатидис-Таки, който от години печели милиони на трите пункта - Капитан Андреево, Малко Търново и Лесово. По-рано служители на НАП и ДАНС са направили координирана акция по границата ни с Турция и са открили множество сериозни нарушения. Ревизията, на която е подложена фирмата вече констатира задължения в особено голям размер.


Тогава стана ясно, че няколко касови апарата от Златния гьол изобщо не са вързани с НАП и не отговарят на изискванията. Освен това и че има парични наличности, около 32 млн.лв., които липсват на каса. Сумата, за която фирмата твърди, че е в частен трезор, още не е представена пред данъчните.


Представителят на Пи Еф Си Димитър Георгиев коментира, че компанията досега е нямала неплатени данъци и това, което се случва в момента е „държавен произвол“ и добави, че в момента се изземват пари на базата на предположения.


Той обаче пропуска да отбележи колко пари подминават бюджета в полза на т. нар. Златен гьол от години и то с позволението на държавата. Фирмата на Таки получи достъп до дейности, за които прибира годишен оборот за над 33 млн. лв. Говори се, че и други крупни бизнесмени са забелязани в Дубай на среща с Таки. Големият въпрос тук е как държавата е преотстъпила години наред доходоносната работа - Златния гьол и прилежащия паркинг да бъдат на частна фирма, която получава десетки милиони, вместо те да отиват в хазната. Така например само за едногодишния оборот от 33 млн. лв. могат да бъдат закупени 330 нови линейки или 15 медицински хеликоптера.


Напомняме, че схемата стана особено популярна като Златния гьол още от 2013 г.. Преди година и половина пък журналистката Генка Шикерова публикува своето разследване по темата, което показа, че само за 5 г. фирмата е успяла да добие печалба от 27 млн. лв. от гьола. Това е станало след неправомерно възлагане на дейността по дезинфекция от БАБХ.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 01.07.2021 14:40

    Този МУТАТА не беше ли МИТНИЧАР назначен по времето на СДС с основно образование на Капитан Андреево а сега лижи топките на Борьо Стрелата

  • 003 Anonimen 01.07.2021 14:33

    ОСВЕН ПРОВЕРКА НА ГЬОЛА И НА МУТАТА -УПРАВИТЕЛА НА ГЬОЛА ЗА ИМОТНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ И КАК ТАКА В МОМЕНТА СТРОИ КООПЕРАЦИЯ МЕЖДУ ДВА БЛОКА ОТРЕДЕНА ЗА ЗЕЛЕНА ПЛОЩ.ЗА КУПУВАНЕТО НА НА ГЛАСОВЕ В ДИМИТРОВЧЕ ДА НЕ ГОВОРИМ.ТОВА СЪЩО ДА СЕ ПРОВЕРИ.

  • 002 Anonimen 01.07.2021 06:13

    Много нередности излизат отвсякъде и това е доста обезпокоително. Във всяка институция не се е работило по правилата. Защо ?

  • 001 Anonimen 30.06.2021 20:12

    Трябва да се направи справка за колите, преминали през граничните пунктове които подлежат на дезинфекция и да се остойностят с таксата за дезинфекция. Така ще излязат действителните приходи на фирмата. Като се приложи за 5 годишен период назад и се приспаднат внесените суми под форма на данъци ще се установи истинския размер на укритата печалба. Просто е като фасул. Не знам защо НАП си бъркат в носа. Освен това може да се приложи наблюдение и съобразно приходите да се сметне по аналог за определен период. Но като имам предвид какво се случи в НАП под ръководството на Галя Георгиева, преди това на Бойко Атанасов, и на пияницата Красимир Стефанов, професионализма е голям минус на институцията.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак