Свързани новини

20.02.2021 07:32

НАП оправя половин месец "дребен проблем" в сървъра си

Видян 3406 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Технически проблем със сървъра на НАП е извадил от строя за половин месец електронната услуга за дерегистрация на касови апарати, съобщва Сега. Търговците, които неотдавна са сменили името или адреса на фирмата си, също не могат да изпратят задължителните съобщения за променените данни на фискалните устройства, на електронните системи с фискална памет или на интегрираните системи за управление на търговската дейност.

Двете услуги ще бъдат възстановени на 1 март, съобщава НАП, като посочва, че причините те да не функционират са "технически". Не става ясно защо на приходната агенция са нужни две седмици, за да се прави с проблема. От запознати търговци става ясно, че преди дни извън строя е била и функцията за регистрация на нов касов апарат, което е създало голям проблем за бизнеса, който трябва да подмени устройствата си или да открива нови обекти.

От НАП уверяват, че въпреки тези технически проблеми, стандартното изпращане на данни за продажбите от касови апарати функционира без промени и работоспособността им не е засегната.

"Прословутите сървъри на НАП са част от цялата инфраструктура за фискални устройства. Това, комбинирано с три години напред-назад със злополучната Наредба Н-18 показва, колко е „чуплива“ държавната инфраструктура. Въвеждат се задължителни изисквания към бизнеса, но самият НАП не може да осигури услугата", коментира във Фейсбук Ивайло Мирчев от "Да, България", който е и ИТ-предприемач.

Мирчев припомня, че февруари и март са месеците, при които бяха въведени основна част от фискалните устройства. "Сега се оказва, че търговците не може да получат услуга за подновяване на договорите заради технически проблем в НАП. Така бизнесът отново е в ситуация, при която е длъжен да направи нещо, но не може да изпълни изискванията", казва той. И допълва: Като финал на всички тези неуредици можем да добавим бонусите, които управлението на НАП получи за 2020 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.02.2021 10:01

    С корумпираната и несменямема заради чадър от високо шефка така се получава. Да не събереш 20 милиарда във фиска си е най-малко за разследване и съд, това си е отклоняване на огромни суми в частни сметки

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -