Свързани новини

15.09.2020 14:40

Кой ще върне напразно похарчените стотици милиони за СУПТО в ГЕРБ-аджийски фирми?

Видян 3368 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Въведените преди две години изисквания към софтуерите за управление на продажбите в търговските обекти (или накратко СУПТО), които използва голяма част от бизнеса, да отпаднат. Заедно с тях да отпаднат и изискванията към производителите и разпространителите на тези програмни продукти, които вече няма да са длъжни да ги лицензират в НАП. Това са част от промените в Закона за ДДС, които предлага Министерството на финансите.


Ведомството на Кирил Ананиев на практика отменени въведените преди две години куп неясни нови изисквания към фирмите за отчитане към НАП.


Ако това се случи, също така, вероятно много компании ще съдят държавата, защото вече инвестираха милиони левове, за да отговорят на тези изисквания”, пише Капитал. Ние напомняме, че тогава ресорен зам.-министър на финансите беше същият Ананиев, а ресорен шеф в НАП беше сегашната му началничка Галя Димитрова, на която никой не търси сметка за поредица от престъпления: от изтичането на данните на 5,1 млн. българи и спирането на обмен на информация на нашите институции с ЕС и други страни от НАТО и ОИСР, до превръщането на приходната агенция в бухалка с последните илюстрации – Хиполенд, Загрей, Воденицата.


Важно е да се знае също, че похарчените за въпросния софтуеър стотици милиони лева от българския бизнес отидоха в партийната каса на ГЕРб чрез фирмите от приятелския кръг около партията. Както 19 минути е писал многократно, дружествата за касови апарати бяха създадени по времето, когато зам.-шеф на ГУДА (предшественикът на НАП) беше Андрей Иванов – един от бащите – основатели и дългогодишни членове на Изпълнителната комисия – т.е. Политбюро на ГЕРБ, председател на столичния парламент, а допреди 8 месеца – и общински съветник в София. 19 минути лично познава големите клечки в бранша, които са състуденти, приятели и други близки на ценния кадър.


От ФинМин си измиват ръцете пред Капитал. Те посочват, че поради всички тези съображения - а именно неясни правила и хаос за бизнеса - разпоредбите в Закона за ДДС, засягащи изискванията за деклариране и използване на СУПТО, се отменят. От бизнеса обаче твърдят, че няма яснота какво се случва с електронните магазини, тъй като, от една страна СУПТО-изискванията отпадат, но от друга - регулациите за тях остават: 260 страници, над 40 приложения и непостижими за прилагане дори при най-добро желание от страна на бизнеса.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.09.2020 22:47

    Киро Ананиев вместо в затвора продължава да тегли милиарди и осигурява кражби на ангро. Каскета блее по селата и се прави на разсеян, до кога ли...?

  • 001 Оставка и затвор за мутрокрацията! 15.09.2020 18:04

    Адвокат Емил Василев, Фейсбук https://www.facebook.com/terorrist/posts/10207858386414196 До всички медии! НАСТОЯВАМ ЗА ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР. Дами и господа, живеем в брутална полицейска държава, а мнозина от нас дори не го съзнават. Свикнали сме нарушаването на закона от тези, които трябва да гарантират прилагането му, да бъде правило, а не изключение. Без да споменавам имена, защото е адвокатска тайна, ще споделя, че към мен се обърнаха за защита няколко млади хора, които са били арестувани по време на протеста на 02 септември. От общо 5 души, на които станах защитник, трима са бити от полицията при арестуването им, а един е бит в РПУ. Т.е. само един-единствен човек не е бил бит, нито при задържането си, нито в участъка. И петимата са незаконно арестувани, защото не са били участници в радикалната групичка, която замеряше полицаите с бомбички, т. е. не е имало причина да бъдат задържани. Някои от тях дори вече са си били тръгнали преди началото на полицейските ексцесии и са задържани на голямо разстояние от Триъгълника на властта. Оказва се, че полицията е арестувала "на килограм" напълно невинни хора. На нито един от петимата мои клиенти заповедта за задържане не е била издадена с предвидените от закона реквизити, което подлага на сериозно съмнение интелигентността на служителите, които са ги съставяли. ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате